afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Dit is de leukste (tijdelijke) baan

In verband met zwangerschapsverlof zoekt ASN Bank een tijdelijke communitymanager voor het snelgroeiende Voor de Wereld van Morgen.

In verband met het zwangerschapsverlof van een collega zoekt ASN Bank een communitymanager voor haar duurzame community Voor de Wereld van Morgen. Het gaat om een tijdelijke functie van oktober 2019 t/m half februari 2020.  

Ruim 12 jaar geleden richtte ASN Bank haar community Voor de Wereld van Morgen op. Zij heeft als missie om startende duurzame ondernemers te helpen groeien en consumenten te inspireren duurzame(re) keuze te maken. Zo willen we Nederland nóg sneller te verduurzamen. De community is de afgelopen jaren hard gegroeid in haar bereik en impact en heeft bijgedragen aan het succes van o.a. Fairphone, Yoni en Seepje. De community neemt een unieke plek in binnen onze bank en wordt gerund door een klein en toegewijd team.

Over de functie

Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstelling van de community: het helpen groeien van duurzame ondernemers en het inspireren van consumenten met aansprekende content. Daarnaast bied je ondersteuning bij de ASN Bank Wereldprijs, de duurzame ondernemerswedstrijd die van augustus t/m november loopt. Je werkt nauw samen met de mede-communitymanager, de senior adviseurs in- en externe communicatie en de marketingcollega’s binnen ASN Bank.

Je maakt deel uit van de afdeling Merk, Marketing & Communicatie, een team van ongeveer 25 professionele, betrokken marketing- en communicatiespecialisten. Daarbinnen opereer je in het team van Voor de Wereld van Morgen dat in totaal uit 4 mensen bestaat. Je bent werkzaam in Den Haag. De werkuren zijn afhankelijk van je ervaring en zullen tussen de 27 en 36 uur beslaan.

Je hebt de volgende verantwoordelijkheden:

  • Je bent eindverantwoordelijk voor de content op het blog van Voor de Wereld van Morgen en de daarbij horende aansturing van collega’s en freelancers.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de succesvolle verspreiding van onze content via de eigen kanalen alsmede die van ASN Bank en het genereren van traffic naar de website.
  • Je bent eindverantwoordelijk voor de samenwerking met onze contentpartners zoals Scientias en onze Instagram-influencers.
  • Je produceert zelf content voor de blog en de social media kanalen.
  • Je onderhoudt actief contact met onze aangesloten ondernemers en helpt hen via coaching, feedback en het leggen van netwerkcontacten.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de succesvolle organisatie van de ASN Bank Wereldprijs.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de inzet van de community ten behoeve van de commerciële doelstellingen van ASN Bank

Jouw kwaliteiten

Je zal werken in een team van zelfverzekerde, enthousiaste en proactieve mensen. Is dat een omgeving waarin jij floreert en voel je je betrokken bij de duurzame missie van ASN Bank en de community? Lees dan nog even door. Als je goed kunt schakelen tussen strategisch en operationeel werk en content kunt produceren die aansluit op specifieke doelgroepen gaan we graag met je in gesprek. Als je daarbij ook nog sociaal vaardig en communicatief sterk bent, en je je kunt verplaatsen in de uitdagingen van ondernemers dan worden we nog enthousiaster.

Kers op de taart vormt voor ons je kennis van online (social) media waardoor je hier zowel een gedegen advies over uitbrengen als effectieve content kunt produceren. Hierbij maak je gebruik van je taalvaardigheid, interesse in de actualiteit, stressbestendigheid en creativiteit. Je hebt enkele jaren relevante werkervaring en opereert op medior/senior niveau.

Maartje, die je zult gaan vervangen, zegt zelf over haar baan als communitymanager bij Voor de Wereld van Morgen: “Ik krijg energie van mijn werk omdat het erg afwisselend is, een mooie combinatie biedt van strategisch en operationeel werk en een directe bijdrage levert aan de verduurzaming van Nederland. Daarnaast heb ik ontzettend leuke collega’s en word ik blij van de gedreven en inspirerende ondernemers uit onze community.”

Reageren op deze functie

Wil jij ons team tijdelijk komen versterken? Dan kun je contact opnemen met Maartje Maas die deze functie nu vervult. Je kunt haar bereiken per email of 070-356 93 72. Reageren kan tot en met vrijdag 30 augustus 2019.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.413 blogs