afbeelding van Lydia
Lydia Auteur

Dit huis is gemaakt van plastic afval

Een huis van gerecycled materiaal, mét zonne-energie en een strak design. Daar wíl je toch in wonen?

Een huis gemaakt van gerecycled plastic
Een huis gemaakt van gerecycled plastic

Plastic recyclen is een van de manieren waarop we onze huidige berg plastic afval kunnen reduceren. Het Nederlandse bedrijf Save Plastics geeft plastic afval al ruim 30 jaar een tweede leven door er nieuwe producten van te maken. Nu werken ze aan een huis gemaakt van 100% gerecycled plastic: het Save Home.

De buitenste schil van het huis is gemaakt van plastic afval en voor de afwerking binnen is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Bram Peters, eigenaar van Save Plastics, zal samen met zijn gezin de eerste bewoners zijn van dit innovatieve huis. Het huis wordt nog gebouwd en komt waarschijnlijk in Arnhem te staan.

Wonen in een plastic huis

Voor het Save Home is gebruik gemaakt van moderne isolatietechnieken en wordt verwarmd met zonnecollectoren. Bram geeft aan ook naar additionele duurzame technieken te kijken die het huis bijna helemaal zelfvoorzienend kunnen maken.

  Ook voor de afwerking is gebruik gemaakt van duurzama materialen

Circulair na gebruik

De materialen die gebruikt worden in de bouw van dit huis zijn bijna volledig circulair. Dat betekent dat een groot deel van de bouwmaterialen een tweede of derde leven krijgen na gebruik. Het huis wordt lokaal geproduceerd waardoor er minder CO2-uitstoot wordt veroorzaakt in transport. Omdat het huis bestaat uit verschillende modules kan je een huis samenstellen dat het beste bij jou past.

Toekomstvisie

De bouw van de eerste Save Home is inmiddels gestart. In de toekomst hoopt Bram met zijn Save Plastics met lokale fabrieken huizen te bouwen van lokale afvalstromen. Nog mooier zou zijn dat je met je eigen plastic afval je eigen huis kan bouwen. Wie weet wonen we in de toekomst allemaal wel in zo'n gaaf huis van gerecycled plastic!

Meer innovatieve woningen

Wij worden wel enthousiast van deze innovaties op woongebied:

afbeelding van Lydia
Lydia Auteur

Ik word enthousiast van duurzame initiatieven en slimme ondernemingen die de wereld groener maken. Bij Voor de Wereld van Morgen helpen we duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de groenste innovaties en startups die de wereld een beetje mooier maken. Heb jij een slim idee? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.163 blogs