afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Deze zes projecten kunnen jouw investering gebruiken

Na een intensieve voorbereidingsperiode zijn ze er klaar voor. Zes ondernemers voeren campagne voor hun slimme idee voor een betere wereld.

Vanaf deze week voeren zes ambitieuze ondernemers via Crowdfunding VDWVM campagne om kapitaal te werven voor hun project. Alle zes dragen zij bij aan de oplossing van een maatschappelijk probleem. Denk aan recyclebare festivaltenten van karton, seizoensboxen met duurzame planten en groentekookboeken voor en door kinderen. De ondernemers hebben het doel om in totaal € 97.500 euro op te halen.

Crowdfunding VDWVM

Meer dan 125 projecten schreven zich via voordewereldvanmorgen.nl in voor Crowdfunding VDWVM. Dit is een samenwerking tussen VDWVM – het platform van de ASN Bank - en het crowdfunding platform Oneplanetcrowd. Oneplanetcrowd beoordeelde de businessplannen en biedt expertise, techniek en begeleiding. De ASN Bank heeft de duurzame criteria bepaald waar de projecten aan moeten voldoen. De crowdfundingcampagnes duren maximaal negen weken.

En dit zijn ze:

Chef Het Samen

Met Chef Het Samen laten kinderen zien hoe cool het is om met groente te koken. Geen cupcakes of taart, maar serieuze gerechten met groente in de hoofdrol. Chef Het Samen met Tomaat is de eerste in een serie groentekookboeken door en voor kinderen. Investeerders ontvangen als eerste een exemplaar van Chef Het Samen met Tomaat.

Doelbedrag: €10.000,-

Direct investeren? Klik hier.

KantoorKaravaan

KantoorKaravaan bouwt vintage caravans duurzaam om tot moderne off-grid werkunits op zonne-energie. Een werkplek midden in de natuur, voorzien van wifi en een koffiemachine. Fantastisch om tot inspiratie, creativiteit en ontmoeting te komen. Stressverlagend, productieverhogend en vooral heel erg fijn om in te werken.

Doelbedrag: €15.000,-

Direct investeren? Klik hier.

KarTent

KarTent is een 100% kartonnen tent die al voor festival bezoekers klaar staat. KarTent produceert de tent voor veel minder CO2 dan een normale tent en is achteraf volledig te recyclen. De tent heeft ook extra features. Zo is deze te bedrukken met een sponsortekst of zelf te versieren. Ook kun je er langer in uit blijven slapen omdat hij donker en koel blijft.

Doelbedrag: €25.000,-

Direct investeren? Klik hier.

Sweet Heroes

Sweet Heroes zijn zachte knuffelpoppen waar je zelf op kunt tekenen. Je kunt ze steeds veranderen, want na een wasbeurt zijn ze weer wit. De poppen van ecologisch katoen worden fairtrade geproduceerd in Nepal. Daarmee helpt Stichting My World mensen in Nepal aan een inkomen. Sweet Heroes wil haar collectie uitbreiden met knuffels in groot formaat. Speciaal voor kinderen in opvanglocaties, kinderdagverblijven en ziekenhuizen.

Doelbedrag: €12.500,-

Direct investeren? Klik hier.

Sprinklr

Nooit meer verdorde planten weggooien, niks meer verzuipen. Met Sprinklr kan iedereen zijn thuis omtoveren tot een groene oase. Ook als je geen groene vingers hebt. Een seizoensbox vol duurzaam gekweekte planten en begeleiding via de handige app van Sprinklr geeft iedereen het vertrouwen dat het kan. Doel van de crowdfunding van Sprinklr is om de eerste tweehonderd boxen in Utrecht en Amsterdam te kunnen verspreiden.

Doelbedrag: €10.000,-

Direct investeren? Klik hier.

De VoorleesExpress

Met voorleespakketten biedt De VoorleesExpress particulieren en organisaties een laagdrempelige manier om kinderen met een taalachterstand voor te lezen. Met het materiaal kunnen vrijwilligers via bibliotheken en scholen aan de slag bij gezinnen thuis. Ook wordt de logistiek en ondersteuning opgezet en gaat VoorleesExpress  samenwerkingen met landelijke partners aan. Daarbij wil De VoorleesExpress online tools, e-learning en een communicatieplatform inzetten.

Doelbedrag: €25.000,-

Direct investeren? Klik hier.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.369 blogs