afbeelding van Milou
Milou Auteur

Deze schoenen laden je smart phone op!

Hahna Alexander ontwikkelde de SolePower, een werkschoen die met iedere stap energie opwekt.

Solepower
Hahna Alexander is CEO en oprichter van SolePower, een slimme werkschoen.

Ze studeerde werktuigbouwkunde en werkte bij NASA aan het bouwen van robots. Ze is gek op technologie en droomt ervan nog een keer de ruimte in te gaan. Maar voor nu is Hahna Alexander CEO en oprichter van SolePower, een slimme schoen die energie opwekt.

Energie uit voetstappen

SolePower is een startup uit Pittsburgh die de mogelijkheden van draagbare technologie wil laten zien. Volgens het bedrijf kan deze technologie grote problemen helpen oplossen, bijvoorbeeld op het gebied veiligheid en efficiëntie. Van militairen die een batterij opladen door te wandelen tot het verminderen van ongelukken op bouwplaatsen door het kunnen tracken van de medewerkers.

Hahna en haar co-founder ontwikkelde een manier om energie op te wekken door middel van voetstappen. De kinetische energie - een vorm van energie die een lichaam heeft vanwege de traagheid van massa - van de hiel wordt overgebracht naar een mechanisch systeem waar het gebruikt wordt om een mico-generator te laten draaien. De energie wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Zo kunnen de werkschoenen van SolePower - de zogenaamde Smartboots - worden uitgerust met GPS, bewegingssensoren, WiFi, RFID en licht. Allemaal voorzien van energie door voetstappen van de drager.

Rolschoen Accu

Schoenen die energie opwekken hebben we al eens eerder gezien. Namelijk bij GreenTech, de duurzame uitvinderswedstrijd voor kinderen op RTL4. Sanne, Tom, Ben en Jorian kwamen namelijk op het idee om de populaire rolschoenen om te toveren tot een energieopwekkend exemplaar. Met behulp van een dynamo en een powerbank kon je je telefoon opladen met je schoenen. Super cool!

Rolschoen Accu

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.397 blogs