afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Deze LEGO leert lezen

Ieder blokje is voorzien van een braille letter. (foto: boredpanda)

Speelgoed, het is er in alle maten, kleuren en vormen. En doordat de keuze reuze is slingert er stiekem aardig wat rond in de Nederlandse huishoudens. Maar waar speel je als kind eigenlijk mee als je niet goed kunt zien of blind bent?

Blokjes met braille

De Dorina Nowill Foundation for the Blind uit Brazilië is mede-initiatiefnemer van het Braille Bricks Project. Dit project helpt blinde kinderen spelenderwijs te leren lezen. De legoblokjes zien eruit als normale lego-blokjes alleen zijn ze voorzien van een braille-letter. Hierdoor komen de kinderen tijdens het spelen in aanraking met taal én leren ze braille leren.

Tekeningen met reliëf

Een ander mooi idee komt van Nederlandse bodem, prentenboeken voor kinderen met een visuele beperking. En over rondslingerend speelgoed gesproken, misschien is deze weggeefkist wel een oplossing!

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs