afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

Deze kinderen verbeteren de wereld!

Jong geleerd is oud gedaan. Deze kinderen maken de wereld een stukje mooier.

Kinderen verbeteren de wereld - Peace by Melvin - Soulmates Images
Peace by Melvin - Soulmates Images

Wij schrijven met veel liefde over mensen die de wereld een stukje beter, duurzamer en mooier maken. Dat zijn vooral volwassenen met een gave studie, een uniek idee of een berg levenservaring op zak. Toch zijn er ook al een hoop kinderen bezig met de wereld van morgen. Het leek ons daarom wel mooi om een aantal jonge helden op een rijtje te zetten die elk op hun eigen manier actie voeren voor hun generatie. Petje af!

21 kinderen klagen Trump aan

Een clubje van eenentwintig kinderen klaagt president Trump aan omdat hij de aarde niet genoeg beschermt tegen de effecten van klimaatverandering. De kinderen maken zich zorgen dat er geen gezonde planeet voor hen achterblijft nu de overheid de risico’s van broeikasgassen niet serieus neemt. Daarom eisen ze dat de overheid een herstelplan schrijft om de CO2-uitstoot te verminderen. Eén van de aanklagers is de 9-jarige Levi uit Florida. Deze kleine wetenschapper in spé hoorde dat zijn huis aan de kust over dertig jaar zal overstromen. Daarom heeft hij een milieuclub opgericht waarmee hij lezingen over klimaatverandering geeft aan volwassenen. It’s great!  Klik hier om meer te lezen over Levi en de andere 20 klimaatkinderen.

 

Omaima boycot kindhuwelijken 

Sinds de oorlog in Syrië is het aantal kindhuwelijken enorm gestegen. Onder Syrische vluchtelingen in Jordanië is zelfs een derde van de huwelijkspartners minderjarig. Toen het vriendinnetje van de 15-jarige Omaima Hoshan uit Syrië vertelde dat zij gingen trouwen met een oudere man, besloot Omaima daar een stokje voor te steken. Zij gelooft namelijk dat meisjes het recht hebben om kind te zijn, te spelen en bovenal gelijk behandeld te worden. Daarom organiseert ze lezingen, toneelstukken en andere activiteiten. Zo leren meisjes over hun rechten en kan ze hen tegelijkertijd beschermen voor een vroeg huwelijk. You go girl! Klik hier om meer te lezen over Omaima Hoshan. 

Melvin maakt knuffels voor leeftijdsgenootjes

Toen Melvin vorig jaar op TV zag dat veel kinderen in rampgebieden alles kwijt waren geraakt werd hij daar heel verdrietig van. Zelf is hij bijvoorbeeld heel gek op zijn knuffel ‘ezel’ en hij vindt het heel erg dat kinderen hun knuffel moeten missen. Daarom besloot hij knuffels te ontwerpen voor kinderen in rampgebieden. Voor zijn eerste project verzamelde hij materiaal en helpers om maar liefst 350 zelfontworpen knuffels te produceren. Deze heeft hij in de herfst van 2016 uitgedeeld aan kinderen in Nepal, die getroffen waren door een aardbeving. Voor zijn tweede project heeft hij knuffels en hulpgoederen voor kinderen in Syrië gemaakt. Op dit moment is hij druk bezig met een knuffel-naai-wedstrijd voor gehandicapte-, wees- en zieke kinderen uit arme gezinnen in Indonesië. Klik hier om meer over Peace by Melvin te lezen. 

Tijn, een eeuwig mooi verhaal

Je hebt vast wel gehoord van Tijn. Deze kleine held werd op 6-jarige leeftijd beroemd omdat hij 2,5 miljoen euro ophaalde voor het goede doel van Serieus Request. Dat deed hij door nagels te lakken. Dat was zelfs zo'n groot succes dat hij directeur werd van zijn eigen nagellakfabriek. Deze fabriek verkoopt lak in zijn vier lievelingskleuren. De opbrengst gaat Stichting Semmy. Deze stichting helpt kinderen, die net als hij, vechten tegen hersenstamkanker. Vorige week haalde hij nog 1 miljoen euro op zodat Stichting Semmy een nieuwe machine naar Nederland kan halen, waardoor een nieuwe behandelmethode mogelijk wordt. Zo hebben kinderen zoals Tijn, wel een kans. Tijn overleed een dag na deze prachtige actie, op 7 juli 2017. Rust zacht lieve Tijn. Je bent een held met een eeuwig mooi verhaal!  Klik hier om jouw eigen potje 'Lak door Tijn' aan te schaffen.

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.383 blogs