afbeelding van Milou
Milou Auteur

Deze bomen zijn mini-windturbines

Deze mini-windturbine in de vorm van een boom is een uitvinding van Jérôme Michaud-Larivière
Deze mini-windturbine in de vorm van een boom is een uitvinding van Jérôme Michaud-Larivière

Je kunt het geluid direct oproepen. Zo'n heerlijk windje dat bladeren aan de boom laat ruisen. Maar wat als je meer zou kunnen doen met die wind dan alleen blaadjes laten bewegen? Jérôme Michaud-Larivière begon in 2011 met New Wind.

Bijzondere bomen vangen veel wind

Windenergie is een van de belangrijkste alternatieve vormen van energie. Maar het is lastig gebleken om windenergie in kleinere hoeveelheden op te wekken. Jerome ontwikkelde een look-a-like boom met aan de takken 'blaadjes' die windenergie genereren. Het maakt niet uit van welke kant de wind komt, er zijn altijd wel een paar blaadjes die de wind vangen. En dat al vanaf windsnelheden van 8km per uur. De laatste variant is zo'n 9 meter hoog, 7 meter in omvang en heeft 54 'turbine-blaadjes'. Deze kan jaarlijks ongeveer 2400 kWh generen. Ter vergelijking, een Nederlands huishouden verbruikt gemiddeld 3300 kWh per jaar!

In alles zit energie

Energie zit in beweging, in brood en zelfs in levende planten. Greenwish schreef eerder dit jaar over de trends die je kon zien aankomen op het gebied van energie. In plaats van energie op te wekken kun je natuurlijk beginnen met energie te besparen. We hebben de meest slimme en orginele bespaartips van onze lezers op een rijtje gezet.

 

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.220 blogs