afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Deltec maakt indruk met deze energiezuinige huizen

Zou jij hier willen wonen?

De huizenbouw zien we de laatste jaren steeds meer veranderen. Er worden energieneutrale woonwijken uit de grond gestampt, er ontstaat wereldwijd de tiny house movement en we gaan steeds bewuster om met energie. Deze serie energieneutrale woningen speelt slim in op deze trends.

Slim: passieve zonne-energie

Deze woningen hebben niet alleen zonnepanelen, maar elk huis is ontworpen met passieve zonne-principes in het achterhoofd. Bij passieve zonne-energie wordt gebruik gemaakt van energie van zonlicht zonder dat er technische apparaten voor nodig zijn:

  • De ramen aan de zuidkant zijn groter dan aan de noordkant om zo veel mogelijk warmte binnen te krijgen.
  • Er worden materialen gebruikt die warmte vast houden.
  • Er is een slimme indeling van de kamers. De verblijfruimtes zijn te vinden aan de zuidelijke kant waar de meeste zon binnenvalt.
  • Een slimme ventilatie zorgt ervoor dat de warme en koude lucht op de juiste plaats terechtkomt.

Zo ontstaat een woning met zeer kleine energie-eisen. Daardoor zijn deze woningen super energiezuinig en zijn de maandlasten erg laag.

Verschillende soorten en maten

De woningen beginnen vanaf 75.000 euro en worden in de fabriek in delen gemaakt. De energie neutrale huizen genereren hun eigen energie met zonne-energie en zonne-water-verwarming. Er zijn verschillende modellen ontworpen om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs