afbeelding van Dine
Dine Auteur

De Wereldprijs is waardevol voor netwerk en ervaring

Oxidesk

Vorig jaar nam de Oxidesk Powerstation deel aan de ASN Bank Wereldprijs. De Oxidesk is niet zomaar een bureau-hometrainer. Door de speciale beweging blijft je bovenlichaam stil, zodat je prima door kunt werken en toch genoeg beweegt. David Klein ging het avontuur aan: hij wilde met de energie die je opwekt apparaten voorzien van electriciteit. Hoe gaat het nu met hem en zijn project? 

Op zoek naar een partner

Hoe gaat het met jou? En met de Oxidesk Power Station? Met mij gaat het goed! Helaas met mijn project wat minder. De ontwikkelingen staan nog on hold door nalatigheid van de samenwerkingspartner. We hebben ondertussen het contract verbroken, dus er is mogelijkheid op zoek te gaan naar een betrouwbare en ondernemende partner! Hopelijk betekent dat een frisse herstart en kunnen we snel weer volop verder!

Een kilowattuur kan nooit veel zijn. Toch?

Wat heeft het Wereldprijstraject voor jou en je project betekend? Het sparren was heel handig en het was ook zeker enerverend om met andere ondernemers in contact te komen. Ik vond bovendien het contact met juryvoorzitter Ynzo van Zanten erg fijn. Hij heeft mij goede tips gegeven. Het traject heeft mij verder veel zelfvertrouwen gegeven om met partijen in gesprek te gaan, waaronder Urgenda.

Ook besef ik des te meer dat ik een boodschap uit te dragen heb. Men is tot op de hoogste regionen niet goed bekend met de werkelijke problematiek rondom ons energiegebruik. Wat is een kilowattuur? Iets waarvoor je als consument € 0,23 betaalt, dus dat kan nooit veel zijn. Maar als je het zelf op wilt wekken, kost je dat 1 à 2 dagen. Daar wil ik bewustwording voor creëren: hoe waardevol energie is en hoe veel we eigenlijk verbruiken (en verspillen).

1000 dingen vertellen in 40 seconden

Wat vond je het moeilijkst aan het Wereldprijstraject? De eerste pitch. Ik probeerde de presentatie letterlijk woord voor woord uit mijn hoofd te leren. Dat mislukte. Ik ben beter in een globale lijn en daar omheen te improviseren. Omdat het verhaal over de Oxidesk Power Station zo complex is werd dat moeilijk.

Ik probeerde om verschillende behoeftes op een slimme manier met elkaar te combineren. De noodzaak om meer te bewegen, het motiverende effect van het zelf opwekken van elektriciteit, het verhoogde besef van de waarde van energie: dat komt allemaal samen in de Oxidesk Power Station. Het totale verhaal maakte het juist zo sterk, maar ook weer zo moeilijk om uit te leggen. Moeilijk dus, maar ook leerzaam!

Van fitnessapparatuur tot kantoormeubilair

Wat kunnen we van je verwachten (in de nabije toekomst)? Een nieuwe partner! Het zou een partij kunnen zijn die ervaring heeft met het produceren van fitnessapparatuur of toegang heeft tot de kantoormeubilairmarkt. Door als eerste een product met kwaliteit neer te zetten, kan de markt alsnog gewonnen worden; daarvan ben ik overtuigd. Denk jij die nieuwe partner te zijn of te kennen? Neem contact met me op!

Van fouten leren

Heb je nog tips voor nieuwe kandidaten? Naar aanleiding van de meest recente ervaringen met Markant: neem de tijd om goede, betrouwbare partners te zoeken. Leg de afspraken goed vast. Zorg voor goede juridische dekking. Zorg dat je naam bij iedere deponering van idee of merk er nadrukkelijk bij vermeld staat. En bij iedere verandering van de organisatie: vraag jezelf af wat dat voor je eigen positie betekent.

Verder wens ik alle deelnemers weer veel succes met deze ronde van de ASN Bank Wereldprijs. Of ze nou winnen of niet: er is altijd behoefte aan bevlogen mensen met goede ideeën.

afbeelding van Dine
Dine Auteur

22-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Passies liggen bij koken, filosofie en fitness. Tijdens mijn afstuderen focus ik op het bevorderen van afvalscheiding en -reductie. Heb je tips?

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs