afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

De Unsick Day

Een extra vrije dag om naar controle-zorgafspraken te gaan.

Een dokter helpt een patient
Makkelijker naar de dokter kunnen met de Unsick Day

Een aantal Amerikaanse bedrijven doen al mee met de Unsick Day. Maar deze dag is niet bedoeld om lekker met een film of een boek op de bank te kruipen. Nee, op deze dag is het de bedoeling dat je naar een preventieve zorgafspraak gaat, die werknemers normaal laten schieten omdat ze te druk zijn op werk.

Te druk...

Preventieve onderzoeken zoals tandartsbezoeken, huidscreenings of het laten testen van je ogen worden vaak niet belangrijk genoeg gevonden om ook daadwerkelijk vrij voor te nemen. Veel Amerikaanse werknemers gaven ook aan dat ze bang waren dat hun kans op promotie achteruit gaat als ze vrij nemen voor dit soort ‘niet urgente’ zorgafspraken. Het werk stapelt zich ook op en dat zorgt weer voor stress. Daarnaast zijn ze vaak te druk om voor dit soort, in hun ogen, minder belangrijke afspraken vrij te nemen.

Blije werknemers

Het gezondheidsplatform Zocdoc, de initiatiefnemer van de Unsick Day hoopt dat bedrijven werknemers actief gaan aanmoedigen om een Unsick Day te nemen en naar preventieve zorgafspraken te gaan. Dit is niet alleen voor de werknemer van groot belang, maar ook voor de werkgever. Gezonde werknemers zijn blije werknemers.

Of het idee ook naar Nederland overwaait is nog niet zeker. Wat in Nederland (en in de hele wereld) wel dichterbij komt is E-Health. De online wereld zal onze zorg grotendeels kunnen overnemen. En wist je dat de vrouw vaak wordt achtergesteld in de gezondheidszorg? Hoe? Lees het hier.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs