afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

De Schooldakrevolutie

'Wij zullen niet rusten tot elke vierkante centimeter van onze schooldaken is bedekt met zonnepanelen.'

De Schooldakrevolutie is een initiatief van Urgenda en Sunevity.
De Schooldakrevolutie is een initiatief van Urgenda en Sunevity.

Ze roepen iedereen op om het van de daken te schreeuwen. Er is een schooldakrevolutie op komst! Het doel van de Schooldakrevolutie is om in 2020 minimaal 50% van de schooldaken in Nederland omgetoverd te hebben tot groene stroomfabriekjes.

Miljoenen vierkante meters dak

In Nederland zijn zo'n 7000 lagere en middelbare scholen. Samen goed voor miljoenen vierkante meters dak. De Schooldakrevolutie wil deze ongebruikte meters benutten voor zonnestroom, een superslim idee. De organisatie helpt scholen om de obstakels naar zonnestroom te lijf te gaan, ze assisteren bijvoorbeeld bij besluitvorming en financiering. Het mes van deze revolutie snijdt aan 3 kanten: beter voor het milieu, lagere energiekosten voor de school en bewustwording bij de leerlingen. 'Ze krijgen van jongs af aan mee dat duurzame energie de normaalste zaak van de wereld is.' De Schooldakrevolutie ziet een belangrijke taak voor zichzelf weggelegd om, samen met scholen, educatie programma's te ontwikkelen die het thema tot leven brengen.

Op de eerste dinsdag van september viel De Schooldakrevolutie in de prijzen op Duurzame Dinsdag. In de categorie Energie gingen zij er met de eer vandoor.

Beweringen over zonnepanelen: broodje aap?

Het is in Nederland te bewolkt voor zonnepanelen. Je hebt allerlei vergunningen nodig. Het is helemaal niet rendabel. Ze zijn lelijk. Het installeren is een hoop gedoe.Er is genoeg te doen over zonnepanelen en veel mensen hebben er een mening over. Wat is er waar van de beweringen over zonnepanelen?

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs