afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

De oplossing voor het file probleem

Het staat waarschijnlijk in de top 3 van ergenissen van autorijders: file.

Het staat waarschijnlijk in de top 3 van ergenissen van autorijders: file. Maar wat kun je er aan doen? Geen auto rijden is de meest duurzame oplossing, of rijden buiten de spits, maar voor veel mensen blijkt dat geen optie te zijn. Zij accepteren de vertraging en omdat iedereen dit doet, heeft het grote economische en ecologische gevolgen. Zes studenten vonden een oplossing voor het fileprobleem en wonnen the Challenge van Creating Tomorrow.

The Challenge

Ter gelegenheid van het 125-jarige jubileum van advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS en de ideële organisatie KNHM. In het afgelopen jaar bogen negen studententeams zich over pittige, actuele uitdagingen. De thema’s voor deze studenten waren: Healthy Planet, Urban Deltas en Connections. De teams werkten aan echte vraagstukken waar organisaties in de praktijk mee bezig zijn.

Winnend idee

Team Traffic Jam bestaat uit zes studenten van diverse universiteiten en deed mee aan de derde Challenge over Connections. Zij bedacht voor Rijkswaterstaat hoe persoonlijke informatie van individuele reizigers gebruikt kan worden om het aantal files te verminderen. Met de Traffic Performance Ladder wordt het voor organisaties inzichtelijk hoe hun werknemers bijdragen aan filevorming. Hoe minder kilometers in de file, des te hoger de (financiële) beloning voor de organisatie en de individuele automobilisten.

Overige finalisten

Finalist Team Hellouw was deelnemer aan de eerste Challenge over Healthy Planet. Zij bedacht voor de Hellouw Biomass Foundation een organisatieopzet voor een biovergister van het dorp. Met een fietsroute langs de leveranciers van biomassa, de biovergister en de gebruikers van de energie, worden omwonenden en toeristen bij alle onderdelen van de energieopwekking betrokken.

Team New York was deelnemer aan de tweede Challenge over Urban Deltas. Zij boog zich over de vraag van het Amerikaanse bedrijf Verizon hoe zij haar datacentrum in down town New York het beste kan beschermen tegen overstromingen. Het team bedacht een aantal innovatieve korte- en lange termijnoplossingen, zoals verplaatsbare generatoren en een tijdelijke damwand.

De winnaars ontvingen € 10.000 voor hun innovatieve idee.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.383 blogs