afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

De mooiste lolly's ooit

Lolly op? Stop het stokje in de aarde en laat het groeien!

Foto Andreana Bitsis, styling Jessy Scarpone

Waarom is dit er nú pas?! Die vraag bekroop ons toen we de geweldige lolly's van Amborella Organics ontdekten. Want ze zien er geweldig uit, hebben interessante smaken en als klap op de vuurpijl kan je het stokje na afloop planten. Eat. Plant. Love.

Brennan Clarke, oprichter van Amborella Organics, bedacht in 2011 dat je ook zaadjes kon stoppen in een lollystokje zodat je deze niet weg hoefde te gooien. Briljant idee uiteraard, en inmiddels zijn de lollies van Amborella Organics in zeven smaken verkrijgbaar. Zo kun je je zoete trek stillen met smaken als lavendel & citroengras, salie & marshmellow en champagne & rozen.

Elk lollystokje bevat een zaadje van een van de ingredienten van de lolly. Dus uit je lolly met lavendel & citroengras kun je een lavendelplantje laten groeien en van je rosemarijn & munt lolly krijg je na het zaaien een muntplantje.

Hoe het werkt

Check de video!

Ecovriendelijk snoepgoed

Het snoepgoed is geheel biologisch, gemaakt met natuurlijke kleurstoffen en het stokje bestaat uit biologisch afbreekbaar, gerecycled papier met een zaadje. Het plantje dat hier uitkomt is op zijn beurt ook weer eetbaar en zo is de cirkel rond. Het enige minpunt is dat je de lollies via de website alleen nog in de Verenigde Staten kunt laten bezorgen...

 

afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een goed idee of mooi initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.231 blogs