afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

De Green Fashion Fix maakt van jou een eco-vamp

green fashion

Vrijdagavond 16 september organiseert Little Green Dress een exclusieve modeavond: de Green Fashion Fix. Duurzame modemeisjes en vrouwen met een groene levensstijl kunnen hier hun hart ophalen. Het feest vindtplaats in de Amsterdamse lunch-boetiek Beter&Leuk, dé locatie voor fashion- en foodlovers met een groen en eerlijk hart. Hier toveren we onze deelneemsters om tot groene modevamps met hulp van MHOOM haarstyling, een visagist en een styliste. De Green Fashion Fix vindt plaats van 19.00 tot 22.30 en biedt plaats aan 20deelneemsters.

Beter&Leuk wordt omgetoverd tot groen modeparadijs. De twintig gelukkigen kunnen die avond een ‘green fashion fix’ ondergaan. Deze bestaat uit persoonlijk kledingadvies van een ervaren styliste, make-up advies vaneen visagist die met ecologische producten werkt en haarstyling door MHOOM kapper. En we gaan enkele mooie producten verloten, waaronder een gaaf t-shirt van Supershirt. Maar er zal vooral veel kleding en accessoires worden geruild! Zo kun je je van top tot teen laten ‘vergroenen’. Aan het eind van de avond gaan de deelneemsters als groene diva’s naar huis met een goodiebag vol geweldige producten. Zo hebben o.a. Lush, Dr. Hauschka, WatMooi, Mr. Jones, Bagidge, ZTRDG en Genoeg een bijdrage gedaan. Kortom, het belooft eeninspirerende avond te worden waar ook het milieu erg blij van wordt. 

Het 4-stappen ruil-plan1. Ruim je kast opGa op zoek naar de topstukken onder je miskopen en neem ze mee. Jouw highfashionmiskoop kan je bij ons komen ruilen voor die van iemand anders. Deze avondgaat kwaliteit boven kwantiteit, dus laat je verwassen en té oude kleding thuis.2. Koop een kaartjeVia www.littlegreendress.nl/shop koop je heel gemakkelijk een kaartje voor de GreenFashion Fix. Tickets kosten €17,50.3. Neem je vriendinnen meeHet wordt pas echt een goed feest wanneer je samen met je vriendinnen op jachtgaat naar nieuwe stukken voor je garderobe.4. Ruil!Neem minimaal 2 items mee (accessoires tellen voor 0,5). Er is geen limiet aan hetaantal items dat je mee naar huis mag nemen. Alle overgebleven kleding wordtgedoneerd aan kledinginzamelaar Stichting KICI. 

Over Little Green DressLittle Green Dress werd eind 2009 opgericht door Maartje Maas. Ze woonde jarenlang in eenstudentenhuis waar men vrij toegang had tot elkaars kledingkast. Daarna viel hetzelfstandige leven, met slechts één kledingkast, wel een beetje tegen. Ze besloot eenkledingruilfeestje te organiseren en al snel volgde er een tweede.Om de lol van het ruilen met meer vrouwen te delen, besloot Maartje Little Green Dress op terichten. De missie: vrouwen voorzien van een opgefriste kledingkast en een grote glimlach.Little Green Dress organiseerde al groene mode-evenementen in Arnhem, Den HaagHaarlem, Rotterdam en Utrecht.www.littlegreendress.nltwitter.com/LittleGDressFacebook.com/littlegreendress

Over Beter&LeukBeter&Leuk is het allemaal: ontbijt- en lunchcafé, duurzame boetiek en locatie van groeneevenementen. Of zoals ze zelf zeggen “voor fashion en food lovers met een groen en eerlijkhart!” Beter&Leuk werkt uitsluitend met eerlijke producten van toffe leveranciers. Of je nuuitgebreid wilt ontbijten, genieten van Latte Macchiato of eerlijke verzorgingsproducten vanBurt’s Bees wil shoppen: bij Beter&Leuk kan het allemaal!Beter&Leuk is gevestigd aan de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam. Je kan er terechtvan maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.30.www.beterenleuk.comTwitter.com/beterenleuk

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs