afbeelding van Dine
Dine Auteur

De exposure, hulp en het netwerk helpen je te groeien

De ASN Bank Wereldprijs is meer dan alleen een prijs.

In verband met het Wereldprijstraject blikken we graag samen met jullie terug naar de voorgaande edities. Zo interviewden wij de initiatiefnemers van Seepje, CAST formwork system en de Oxidesk Powerstation al. Maar hoe is het met de winnaressen van 2014? We vroegen Wendelien van Yoni hoe het ervoor staat.

Yoni biedt de eerste tampons en maandverband aan zonder chemicaliën. Want chemicals are not for pussies, aldus hun slogan. De producten zijn volledig gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, beschermen en zijn biologisch afbreekbaar. Ze startten in Nederland en verkopen ondertussen al in België, Duitsland en Engeland!  

Hoe gaat  het nu met Yoni?

Yoni groeit als kool! Er is veel vraag naar Yoni van klanten en consumenten. Mariah en ik rennen hard om de groei bij te benen en dat lukt goed. We hebben inmiddels twee nieuwe teamleden: Ellen, onze operations manager en Christel, onze content creating stagaire.

Wat heeft het wereldprijstraject voor jou en Yoni betekend?

We volgden het traject tijdens de eerste stappen van Yoni wat heel mooi op elkaar aansloot en de groei (en bloei) van Yoni versterkte. We leerde door te doen. Bij het wereldprijstraject was er een stemronde bijvoorbeeld. Dat moment was voor het eerst dat wij letterlijk ons netwerk aan het werk hebben gezet. We leerden hoeveel aandacht er in gaat zitten en: wat helpt en wat minder helpt. Dit hebben we een maand later in kunnen zetten voor onze crowdfunding - ideaal!

Hebben jullie verder nog goede contacten overgehouden aan het Wereldprijstraject?

Absoluut! We hebben nog steeds contact met de jongens van Seepje, met wie wij in de finale stonden. Samen hebben we het traject doorlopen en veel aan elkaar gehad. Zij zijn ook een non-food organic merk met grote ambities. Het is fijn om like-minded individuals tegen te komen. Ook hebben we via de ASN Bank en het traject ons social-mediabureau ontmoet. We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe blij we met ze zijn!!

Wat vond je het leukst aan het Wereldprijstraject?

De mensen van het traject en de ASN Bank waren heel leuk om te leren kennen. Het is een warme familie die de banden na afloop ook warm houdt. We komen elk jaar weer naar de grote events van de ASN Bank en elke keer weer staan we versteld van de mensen. Bijzonder!

Wat vond je het moeilijkst?

Het was uitdagend om naast het opzetten van een bedrijf, productie etc. tijd te nemen voor de 'opleidingsdagen'. Maar Mariah en ik zijn long-term thinkers en wisten dat het waardevol zou zijn tijd te maken. Gelukkig maar, want we hebben veel geleerd.

Wat heeft de ASN Bank na het Wereldprijstraject nog voor je betekend?

De exposure via, en support van, ASN Bank helpt tot op de dag van vandaag de bekendheid van Yoni en bij elk event ontmoeten we inspirerende mensen. Zo hebben we tijdens het vorige event "MorgenVandaag" Maurits Groen ontmoet, een inspiratie voor ons. De vaardigheden van het netwerken gebruiken we bovendien nog elke dag en we hebben leren vragen om hulp wat ook dagelijks van pas komt.

Wat kunnen we van je verwachten (in de nabije toekomst)?

Yoni heeft haar eerste grote stap gemaakt vorig jaar oktober met de lancering bij de Etos. Dit was de eerste reguliere drogisterijketen in Nederland om katoenen producten aan te bieden. Een mijlpaal voor Nederlandse vrouwen! En we staan natuurlijk niet stil ;-) Houd Yoni in de gaten want aankomend oktober staat er weer iets groots te gebeuren!

Heb je nog tips voor nieuwe kandidaten?

Geloof in jouw idee en houd je uiteindelijke missie voor ogen. En meld je vooral aan! De investering in tijd is het waard om je verder te helpen. Blijf vragen stellen aan specialisten. En durf te vragen om hulp.

afbeelding van Dine
Dine Auteur

22-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Passies liggen bij koken, filosofie en fitness. Tijdens mijn afstuderen focus ik op het bevorderen van afvalscheiding en -reductie. Heb je tips?

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs