afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

De Dopper rules het schoolplein

De opvoedfilosofie 'ik geef ze alles wat ze willen' biedt veel duurzame kansen

De Dopper was leidend voorwerp in de column van Aaf Brandt Corstius in de VK. Haar kinderen wilden er per se een, want het was mode op school. Dus kregen ze er allebei een (dit was natuurlijk niet de strekking van de column, die moet je echt zelf even lezen).

Niet alleen op het schoolplein, maar ook bij mijn VDWVM collega's is de Dopper niet meer weg te denken. Water smaakt echt een stuk lekkerder uit zo'n fles. Niet alleen door de missie. En ook niet alleen door de vormgeving, maar door de combinatie van beide. Maar of dat de populariteit onder kinderen verklaart? Dat van die missie boeit jonge kinderen natuurlijk nog niets. In elk geval die van Aaf Brandt Corstius niet, blijkt uit de column. En eerlijk is eerlijk, die van mij ook niet. Ze willen gewoon iets hebben dat anderen ook hebben.

En zolang dat zo is, stel ik voor dat alle ouders die de opvoedfilosofie 'ik geef ze alles wat ze willen' aanhangen, afspreken alleen mee te gaan in de duurzame mode-grillen van hun kinderen. Dan komt het vanzelf goed met de wereld. En als ze opeens liever een Join the Pipe fles willen, of een van KRNWTR? Dan heb je eindelijk zo'n fijne Dopper voor jezelf.

Lees de column van Aaf.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.388 blogs