afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

De 6 finalisten zijn bekend!

Deze duurzame ondernemers zijn nog in de race voor de ASN Bank Wereldprijs 2017.

Finalisten ASN Bank Wereldprijs

Wat was het spannend zeg! Gisteren kregen de ondernemers van de top 15 de kans om de jury omver te blazen in een 3-minuten pitch. En dat is gelukt. De jury heeft de top 2 per thema geselecteerd en daarmee zijn de 6 finalisten van de ASN Bank Wereldprijs 2017 bekend!

Mens en samenleving

  • Refugee Team - Vrijwilligersprogramma om statushouders via evenementen naar duurzaam werk te begeleiden.
  • Somnox - Last van slaapproblemen? ’s Werelds eerste slaaprobot helpt je er vanaf.

Natuur en milieu

  • Klippa: De moderne kassabon - 30mln kilo afval, 13mln liter olie & 55mln liter water per jaar in NL. Verleden tijd! Met de kassabon van morgen ontvang je het bonnetje gewoon op je smartphone.
  • Pure Baby Foods - Lekker en beter voor je baby: 100% plantaardige kant-en-klaar baby maaltijden.

Klimaatbescherming

  • Blue Harvest Netherlands - Kweekmethode voor zeewier dat kan zorgen voor 99% reductie van de methaanuitstoot door vee.
  • SunData - Weet jij hoeveel jouw zonnepanelen opleveren en hoe goed ze werken? SunData bouwt 's werelds grootste zonne-energie-opbrengst database en checkt of jouw panelen het wel goed genoeg doen.

Feestelijke finale

Op woensdag 15 november vindt in de Kunsthal in Rotterdam de feestelijke uitreiking plaats van de 10e editie van de ASN Bank Wereldprijs. Tijdens een inspirerend programma onder leiding van Marijn Frank vertellen de finalisten over hun idee en kiest de jury de 3 winnaars. In totaal is er 40.000 euro prijzengeld te verdelen en wordt er per thema 1 winnaar uitgeroepen. Daarnaast wordt de winnaar van de Publieksprijs bekend gemaakt. Daarvoor kan iedereen tot 15 november een stem uitbrengen op een van de finalisten.

Wil jij aanwezig zijn bij de finale? Dat kan! Het feest begint om 17.00u met een hapje en een drankje. Het programma start om 18.30u en duurt tot 21.00u. Stuur een mailtje naar wereldprijs@voordewereldvanmorgen.nl en vertel ons met wie jij de ondernemers van morgen wilt komen ontdekken. Het aantal plaatsen is beperkt dus wie het eerst komt, het eerst maalt. :)

Kunsthal by night

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.399 blogs