afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Dag van de tolerantie

16 november is de internationale dag van de tolerantie.

Het is vandaag de Internationale Dag van de Tolerantie. Deze dag is in 1996 ingesteld door de VN om alle lidstaten op te roepen om activiteiten te organiseren die tolerantie bevorderen. Onderwijs speelt hierbij een belangrijke rol. Ban Ki-moon - de sectretaris generaal van de VN - roept vandaag op om deze belangrijke waarde in ogenschouw te blijven nemen in deze veranderlijke tijden.

Tolerantie centraal

Tolerantie staat als morele waarde centraal in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De verklaring van de Principes van Tolerantie gaat verder. Deze verklaring van UNESCO uit 1995 stond aan de basis voor de Dag van de Tolerantie. Daarin wordt gesteld dat tolerantie een politieke en wettelijke plicht is voor mensen, samenlevingen en landen. Om welvaart, vrijheid en voorspoed te creeeren is het bevorderen van tolerantie cruciaal. Tolarantie gaat over respect, samenwerking en een dialoog aangaan met verschillende culturen, samenlevingen en mensen.

Intolerantie tegengaan

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het is de missie van Amnesty om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten. Amnesty International Nederland is al jarenlang een belangrijke gesprekspartner van de ASN Bank. Meer over deze samenwerking lees je hier.

De ASN Bank zet zich sinds haar oprichting in 1960 in voor een rechtvaardige wereld, waarin respect voor mensenrechten vanzelfsprekend is. Zo wordt niet geinvesteerd in ondernemingen en landen die mensenrechten schenden. Op deze website werden dit jaar meerdere discussies gevoerd om dit mensenrechtenbeleid te toetsen en aan te scherpen.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.389 blogs