afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Crowdfunding VDWVM ..... tussenstand!

'Live' verslag van een bloedstollende, zenuwslopende crowdfunding - race

Een wedstrijd voor een betere wereld
Een wedstrijd voor een betere wereld

Crowdfunding VDWVM is begonnen op 4 april. We naderen het slot. Investeren kan nog steeds, en een paar projecten kunnen nog flink wat aanmoediging gebruiken. Investeer jij mee? Er kan nog van alles gebeuren.. Tijd voor een tussenstand!

De deelnemers aan de race

Tadaa... Daar is een update van deze crowdfunding campagne, die wel wat weg heeft van een hardlooprace. Deelnemers zijn: de enthousiaste Sprinklr, de gepassioneerde VoorleesExpress, de felle KarTent, de altijd fanatieke Chef Het Samen, de gedreven Sweet Heroes en de bevlogen KantoorKaravaan. Een wedstrijd met winnaars en verliezers? Nee, bij crowdfunding gaan we samen voor 100% winst. Alle zes projecten de eindstreep over!

Eindstreep in zicht voor Sprinklr

Sprinklr staat op scherp. De voeten staan precies op de goede plek in de startblokken. Hoppaaaa, meer groen in het grijs van de stad. Binnen no-time 20% van het streefbedrag gefund. Fans uit Amsterdam en Utrecht joelen, schreeuwen, stampen, en.... Funden fanatiek. Sprinklr, Sprinklr... Sprinklr.... Sprinklr.... SPRINKLR SPRINKLR SPRINKLR SPRIIIINKLRR, SPRIIIIIIIIINKLRRRR! Het blauwe balkje groeit en het aantal funders schiet omhoog. Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. Maar het zijn vechters, hoor. Met een missie. Hup, de 50% over. Kom op .... Jullie gaan goooed ..... super renners! Al ruim 70% gefund. Ga zo door!

Weg met de taalachterstand

Supporters van de VoorleesExpress joelen: "Weg met taalachterstand, olee olee oleeeee." Het publiek staat rijendik aan de zijlijn van de renbaan. Uit het hele land zijn ze komen opdraven om deze wedstrijd te zien. "Weg met de taalachterstand, weg met de taalachterstand!" Renners schieten langs.... 5% erbij - en 4% erbij - en nog 8% erbij. Is dit lekker? Jaaa, dit is lekker! De VoorleesExpressers gaat als een speer de bocht om, en.... Ja, ja. JA! Een indrukwekkende hoeveelheid voorleespakketjes schieten in de voorverkoop over de toonbank. Als dat geen succes wordt? Wat een sterrenteam! En ja hoor, ze gaan OVER DE STREEP! Dat lees je goed! De finish! Al meer dan 100% is binnen. Op naar het streefbedrag.

Bloedstollende strijd om de 100% funding

KantoorKaravaan komt de renbaan op en verbijstert. Het rennersteam werkt op groene energie en frisse buitenlucht. Want je kunt beter buiten werken dan, eeeh, rennen, toch? Hup, 4% erbij. En 5%, en 15%.... Oh, verzwikt KantoorKaravaan nou een enkel? Oh gelukkig, de teller bleef even stilstaan maar ze kunnen weer mee in de race! Niets aan de hand. Absoluut geweldig hoe vakkundig KantoorKaravaan hun mannetje staat. Doorzetters, dit team. En zo maar 10% erbij in een paar dagen. In volle vaart vooruit. Op de finish af! Oh, en nu zijn ze de 50 % gepasseerd - ze glippen langs wat andere renners, en zijn al op ruim 70% van het doelbedrag

Usain Bolt is niks vergeleken met KarTent

Waar blijft KarTent in de race? Last van verzuurde spieren? De eerste paar dagen blijft KarTent achter. Maar ze houden iedereen voor de gek. Dit lopersteam komt langzaam op gang, maar dat is vast hun tactiek. Want ze schieten vooruit, en ineens gaat KarTent op kop. Wát een spanning, wát een sensatie. In een rotvaart trekken zij fans en funders over de streep. Met een magistrale sprint rennen ze zo de finish over. Usain Bolt is er niks bij. Stéroptreden dit! Ze hebben 1 kans en ze maken 2 doelpunten, zou Cruijf zeggen. Van 100% funding van het doelbedrag in een keer door naar 200%: het streefbedrag! Poeh, even bijkomen hoor..

Chef het Samen in tomaatrood bestelbusje en trainingspak

Dan, lieve lezers, is er nog het fantastische Chef Het Samen, uitgedost in een tomaatrood trainingspak. Stabiel en geleidelijk rennen zij voort, zetten zij hun beste beentje voor, in de campagne voor een groenterevolutie met kids. Chef Het Samen kan nog wel een steuntje in de rug gebruiken. Waar blijft de aanmoediging? JA! Wat goed! Chef het Samen krijgt ineens een enorme duw van een fan, en schiet 20% omhoog. Is dat wel eerlijk? Jazeker is dat eerlijk! Bij crowdfunding draait het immers om samen die eindstreep te halen! Met tomaatrode, magistrale sprints trekt Chef Het Samen zich van die eeuwige 40% naar de 60%. Met support van een tomaatrood bestelbusje, dat rondreed op Food Revolution Day, gooien zij alles in de strijd.  Maar liefst in één dag weten zij, door deze succesvolle actie, de teller op te laten lopen naar ruim 80 %! Dat gaat de goede richting op. Misschien ben jij wel die enthousiaste fundende fan die hen naar de 100 % funding helpt?

Bloed, zweet en knuffels voor Sweet Heroes

Sweet Heroes rent langs en staat een journalist te woord: "Iedere ouder *hijg* wil zijn kind toch *hijg* blij zien met een duurzame knuffel?" Gestaag gaan ze verder. Kom op! Van 10% ineens naar 20% en dan... en dan? Het gaat alweer vooruit hoor, en JA! De 30% is binnen. Dan blijft de teller een beetje stilstaan. Heeft Sweet Heroes last van verzuurde spieren? Duurzaam knuffelen met toeschouwers zit er niet in, want de race vraagt uiterste concentratie en er kan geen funder gemist worden. Sweet Heroes zit op ruim 40 % en kan nog wel een steuntje gebruiken! Het is keihard knokken, en Sweet Heroes is bloedserieus - klaar om een duurzame revolutie in knuffelland te veroorzaken. Wil jij deze übertoffe renners steunen? Geef hen net dat zetje in de goede richting! Kom hen aanmoedigen, ze kunnen het goed gebruiken (en ze zijn goed, jongens - voor alle kids in Nederland, en voor alle fairtrade knuffelmakers in Nepal).

Een laatste eindsprint voor....

Chef Het Samen, Sweet Heroes, Sprinklr en KantoorKaravaan. Alle vier zijn super goed op weg, maar ze kunnen extra support gebruiken. Maak jij hun tot winnaars in de crowdfunding race? Op naar (1) meer groen in de stad, (2) ontspannen werken in de natuur, (3) duurzaam speelgoed en (4) een groenterevolutie voor kids! Investeer in deze topsporters met een missie op Crowdfunding VDWVM. Je hebt de tijd tot 1 juni!

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs