afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Crowdfunding VDWVM: Sweet Heroes

Sweet Heroes wil dat er nóg meer geknuffeld en gekleurd kan worden in ons land door de duurzame knuffels ook in groot formaat te produceren.

Crowdfunding VDWVM is van start gegaan! Daarom doen we een voorstelrondje van de kandidaten. Hier is onze derde kandidaat: Sweet Heroes. Zij produceren hippe, zachte knuffelpoppen van ecologisch katoen, gemaakt in Nepal. Sweet Heroes wil ook in groot formaat gaan produceren, bedoeld voor kinderopvanglocaties, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en opvangcentra. Hoe is dit idee ontstaan en wat zijn de plannen? 

Wie zijn jullie?

Wij zijn Els Veltkamp en Maarten Bosman van stichting My World, de bedenkers en producenten van Sweet Heroes. Beiden zijn we ouders van kleine kinderen en zelfstandig ondernemer.

Wat hoopt Sweet Heroes te bereiken?

Sweet Heroes wil dat er nóg meer geknuffeld en gekleurd kan worden in ons land. We willen duurzame knuffels ook in groter formaat gaan produceren. De knuffels staan te popelen om kinderen te helpen, te troosten, op avontuur te gaan, of kinderen te laten lachen. Bedoeld voor Nederlandse kinderen thuis, of voor kinderopvanglocaties, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en opvangcentra. De knuffels zijn heel persoonlijk omdat de kinderen zelf oren, ogen, neus en mond erop kunnen tekenen. Bovendien helpt de knuffel bij de verwerking van nare ervaringen. Als je ze een ander gezicht of kleding wil geven, doe je ze in de was doet en zijn ze zo weer helemaal wit.

Een knuffel is er altijd: voor plezier en als troost

Sweet Heroes wil duurzame knuffels maken waarmee kinderen plezier kunnen maken en die steun bieden als een kind als gevolg van ziekte of verlies een moeilijke periode doormaakt. Een knuffel is er altijd voor een kind, onafhankelijk van zijn of haar gezinssituatie. De tweede reden komt van ver over onze landsgrens. In Nepal verliezen veel mensen hun huis en hun inkomen door aardbevingen. Als gevolg daarvan hebben zij nauwelijks bestaanszekerheid. Wij zien Nepal als mooi productieland, waar je hippe producten kunt laten maken van topkwaliteit. Daardoor kunnen Nepalezen een eerlijker en rijker bestaan opbouwen.

Wat hopen jullie er mee te bereiken?

Wij willen we de stichting My World Nepal sociaal-economisch ondersteunen. We hopen dat we tenminste 50 Sweet Heroes XL verkopen en nog heel veel meer kleine knuffelhelden. Zodat heel veel kinderen met plezier kunnen tekenen en troost kunnen halen bij een kleine vriend.

Hoe kun je Sweet Heroes steunen?

De knuffels van Sweet Heroes zoeken een thuis waar ze kunnen slapen en een gezicht krijgen. Ze kunnen hulp gebruiken doordat zoveel mogelijk ouders, opa’s, oma’s en vriendjes van kinderen een knuffel bestellen. Het doelbedrag via Crowdfunding staat op  € 12.500. Hiermee financieren ze de eerste lichting knuffels. Ook hopen ze medewerkers van kinderdagverblijven, ziekenhuizen, opvangcentra bereid te krijgen om onze knuffelhelden te kopen. Ben je enthousiast geworden en wil je Sweet Heroes direct steunen? Bezoek dan de pagina Sweet Heroes: bekleurbare knuffelhelden die alles worden wat je wilt!

Crowdfunding VDWVM

Alle informatie over Crowdfunding VDWVM vind je hier.

 

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs