afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Crowdfunding VDWVM: natuur als kantoor

KantoorKaravaan wil inspirerende werkplekken in de natuur bieden; een uniek, rollend kantoor waar je stressvrij kunt werken.

Crowdfunding VDWVM is van start gegaan! Vandaag presenteren we de vijfde kandidaat: KantoorKaravaan. Zij creëren werkplekken in de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Je kan 'old school' op je laptop werken achter een bureau, maar ook in het voedselbos. Of beiden natuurlijk! Zowel ZZP-ers als bedrijven kunnen een plek huren. Voor iedereen die het stadse kantoorleven wil verruilen voor een wilde werkplek in de natuur. Wie zijn de mensen achter KantoorKaravaan en wat zijn hun plannen?

Wie zitten er achter KantoorKaravaan?

Wij zijn Lars, Carolien en Tom en we zijn van de KantoorKaravaan, een collectief van stadsbewoners die de urban jungle af en toe met liefde achter zich laat. Ons doel met deze campagne is om geld in te zamelen zodat we een vintage jaren zestig caravan kunnen transformeren in een hi-tech en zelfvoorzienend mobiel kantoor. De caravan wordt van binnen helemaal gestript en voorzien van bureau(s), ledverlichting, ingebouwde beamer, espresso-apparaat en een bankje met kussens gemaakt van oude spijkerbroeken. Uiteraard voorzien we de unit van mobiel WiFi. Ook van buiten upgraden we de caravan, met hout van oude pallets, zodat het geheel mooi opgaat in het bos.

'I have a room all to myself; it is nature.'    Henry David Thoreau

De unit wordt van energie voorzien door het monteren van flexible lichtgewicht zonnepanelen in combinatie met een omvormer en accupakket. Hiermee creëren we in onze optiek de ideale werkplek. Technologische innovatie op het gebied van communicatie (internet en smartphones) en decentrale energie-opwekking maken het nu mogelijk om in principe overal te werken. Oók in het bos, op de hei, of in de duinen.

Waarom werkplekken in de natuur?

Natuur inspireert, is gezond en stimuleert de productiviteit en creativiteit. Door de geneugten van het buiten zijn - het into the wild gevoel wat zoveel mensen aanspreekt - te combineren met onze dagelijkse werkzaamheden integreren we het beste van twee werelden. En dat ook nog eens zelfvoorzienend! We willen onze 'vloot' van mobiele werkunits uitbreiden, zodat we op meerdere natuurlocaties - denk aan landgoederen en natuurgebieden in Nederland - kunnen neerstrijken en bedrijven en ZZP-ers uit kunnen nodigen. Gezien de trends op het gebied van Het Nieuwe Werken en duurzaamheid is dit hét moment om het concept van de KantoorKaravaan groter uit te gaan rollen. Bijkomend voordeel is dat we door de connectie tussen mens en natuur te versterken ook duurzaam gedrag stimuleren. Natuur is immers circulair (geen afval), dus als we als mensen daar onze lessen uit trekken en ons erdoor laten inspireren, nemen we dat ook weer mee terug naar onze 'normale' werkomgeving.

Hoe kan de community helpen?

We hebben € 15.000 nodig voor aanschaf en transformatie van de caravan. Daar kan jij aan bijdragen! Door te investeren zorg je er niet alleen voor dat dit gaat lukken, maar boek je ook nog eens je eigen werkdag (of meer) op één van onze locaties deze zomer. Zo staan we bijvoorbeeld op landgoed Roggebotstaete in de polder, maar ook in het Amsterdamse Bos. Meer locaties worden via de website bekendgemaakt. Zegt het voort! Deel dit project met je netwerk. Meer weten? Bezoek dan de pagina KantoorKaravaan - Werkplekken in de natuur.

Crowdfunding VDWVM

Alle informatie over Crowdfunding VDWVM vind je hier.

 

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs