afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Crowdfunding VDWVM: Meer groen in het grijs van de stad

Met een handige app en een seizoensbox vol planten wil Sprinklr mensen zonder groene vingers vertrouwen en plezier in tuinieren teruggeven.

Terwijl de campagnes van Crowdfunding VDWVM in volle gang zijn, is het tijd om de deelnemers voor te stellen. Maak kennis met de projecten en oordeel zelf welk project je wilt steunen met een (klein) bedrag. Help jij hen aan een startkapitaal? Vandaag presenteren we de tweede deelnemers: Sprinklr. Zij willen meer groen in het grijs van de stad. Hoe is dit idee ontstaan? Wat zijn hun plannen?

Wie zijn jullie?

De mensen achter Sprinklr hebben één ding gemeen: hun liefde voor de natuur. Tussen de kale balkons en betegelde stadstuinen misten ze groen in het grijs van de stad. Ze bedachten een aantrekkelijk systeem: een seizoensbox vol duurzaam gekweekte planten met begeleiding via de Sprinklr-app. Zo kan iedereen zijn stek omtoveren tot een groene oase.

Wat is jullie doel?

Sprinklr wil stadsbewoners in contact brengen met natuur. Dat gebeurt op een heel concrete manier: via de planten in je huis, op je balkon of in je tuin. Achter Sprinklr zit een gedreven team van groenminnende stedelingen. Hun achtergrond verschilt van developer en productdesigner tot duurzame kweker. Samen ontwikkelden ze een app die je helpt om een seizoensbox met duurzaam gekweekte planten te verzorgen. Zo wil Sprinklr mensen de kennis en het vertrouwen geven dat ze iets groens van hun huis en tuin kunnen maken.

Een groene revolutie

Sprinklr wil een groene revolutie in de stad. In de komende drie jaar wil Sprinklr tienduizend vierkante meter groen in de stad brengen en vooral: groen houden. Met de duurzaam gekweekte planten uit twintigduizend seizoensboxen zorgt Sprinklr ervoor dat liters regenwater beter worden afgevoerd, CO2 omgezet kan worden in zuurstof, de lucht in de stad verbetert. Bovendien maakt al het groen de stad op hete dagen minder heet.

Waarom doen jullie mee aan Crowdfunding VDWVM?

Suzanne: “Veel mensen om me heen weten niet weten hoe ze hun plantjes uit het tuincentrum moeten verzorgen. Binnen een paar maanden gaan ze dood. Super zonde! Dat moet makkelijker en beter kunnen.” Sprinklr gelooft dat de stad mooier en leefbaarder wordt als er meer groen is. Bovendien zijn mensen die zich omringen door groen gelukkiger en gezonder. “Iedereen kan tuinieren. In je stadstuin, op je balkon of op kantoor.” Je hoeft alleen de drempel weg te nemen om dat te doen.

Wat heeft Sprinklr nodig?

Het doelbedrag is € 10.000 maar hun streefbedrag is € 20.000. Sprinklr hoopt met deze campagne de eerste tweehonderd seizoensboxen te verkopen in Amsterdam en Utrecht en daarmee de eerste tweehonderd klanten enthousiast te maken. Met een inleg van € 50 heb je al je eigen lentebox en Sprinklr-app. Met je deelname zorg je er bovendien voor dat Sprinklr een vliegende start in Utrecht en Amsterdam kan maken. Ben je enthousiast geworden en wil je ons direct steunen? Bezoek dan de pagina van Sprinklr - een lang en gelukkig leven voor je planten in de stad.

Crowdfunding VDWVM

Alle informatie over Crowdfunding VDWVM vind je hier.

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.629 blogs