afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Crowdfunding VDWVM gaat van start

Zoek je meer dan geld alleen voor je slimme idee voor een betere wereld?

Heb je een innovatief, werkbaar idee om de wereld duurzamer en socialer te maken, maar niet genoeg geld voor een goede start? Dan is dit jouw kans: VDWVM en crowdfunding platform Oneplanetcrowd gaan samen vier tot zes projecten begeleiden bij crowdfunding.

Wat is crowdfunding?

Betrokken mensen leggen geld in voor een project waar ze achter staan. Ze krijgen daar in veel gevallen een tegenprestatie voor. Zo zou je crowdfunding kunnen definiëren. Muziekliefhebbers leggen bijvoorbeeld geld in waarmee een band een cd kan opnemen; ze ontvangen de cd. Buurtbewoners en omwonenden financieren samen een ontbrekend stuk fietspad, waar iedereen plezier van heeft.

Crowdfunding op VDWVM

Er zijn veel duurzame, sociale projecten die met crowdfunding en een betrokken achterban een goede start kunnen maken. Oneplanetcrowd helpt ondernemers daar sinds 2012 mee. VDWVM helpt ondernemers met kennis, netwerk en training, maar door deze samenwerking nu ook met geld. We bieden vanaf 15 december 2015 de mogelijkheid tot crowdfunding. In eerste instantie komen vier tot zes projecten hiervoor in aanmerking.

Soorten crowdfunding en thema’s

Crowdfunding VDWVM maakt drie vormen van crowdfunding mogelijk: donaties, voorverkoop en leningen. Een project kan maximaal 50.000 euro ophalen. De projecten moeten passen in een van vijf duurzame thema’s:

  • Duurzame energie, natuur en milieu
  • Eerlijke handel, mode en voeding
  • Kinderrechten en onderwijs
  • Veiligheid en sociale cohesie
  • Zorg en Welzijn

Aanmelden

Heb je een project dat via crowdfunding verder kan komen? Dan kun je alle informatie vinden op www.voordewereldvanmorgen.nl/crowdfunding. Wij beoordelen ingediende projecten op onze duurzaamheidscriteria. Het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd beoordeelt de businesscases, selecteert de projecten, levert de techniek en begeleidt de campagnes.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.383 blogs