afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Crowdfunding VDWVM: Chef Het Samen

Leer jij kids koken met groente met het kookboek Chef Het Samen met Tomaat? Hier lees je waarom meer groente eten een heel goed idee is.

Crowdfunding VDWVM is alweer een aantal weken aan de gang! Daarom stellen we de zesde kandidaat voor: Chef Het Samen. Deze kandidaat van Crowfdfunding Voor de Wereld van Morgen schreef Chef Het Samen met Tomaat, een kookboek waarmee vastgeroeste ideeën over kinderen en groente op zijn kop worden gezet. Hoe is dit idee ontstaan?

Wij zijn Scato van Opstall en Laura Emmelkamp. Samen hebben we Keet Smakelijk opgericht, een internetplatform met groentetips en familierecepten. Onlangs zijn we een nieuw project gestart: Chef Het Samen. Daarmee laten kinderen zien hoe cool het is om samen met een vriend of vriendin een maaltijd te koken met veel groente. Samen met twee buurmeisjes van tien jaar maakten we een aantal Chef Het Samen Youtube-filmpjes. Onze zoon van dertien zorgde dat alles gefilmd en gemonteerd werd. Dat leverde direct een schat aan materiaal op. Al snel besloten we: dit concept gaan we groter maken.

Wat willen jullie doen? 

Als aanvulling op de filmpjes ontwikkelen nu ook een Chef Het Samen kookboek voor en door kinderen. Chef Het Samen met Tomaat is de eerste in een serie kookboeken waarmee we vastgeroeste ideeën over kinderen en groente nog verder op z’n kop zetten. De werkwijze is uniek; eerst denken we alle recepten tot in de puntjes uit. Vervolgens laten we kinderen meedenken, en geven we ze alle vrijheid om er hun eigen verhaal van te maken. Door ze actief te betrekken rolt er straks een boek van de pers dat goed aansluit bij kinderen van nu.

Waarom een gróentekookboek voor de kinderen van nu?

Iedere ouder herkent het probleem van een hectisch gezinsleven waarin het niet altijd even gemakkelijk is om de kinderen gezond te laten eten. Vooral groenvoer gaat er minder goed in. Dat zie je ook terug in de cijfers: op dit moment eet slechts één procent van de Nederlandse kinderen voldoende groente. Het is belangrijk om deze trend te keren, want meer groente eten is één van de beste remedies tegen overgewicht en andere welvaartsziekten.

Wat is het doel?

Onze droom is dat alle kinderen leren koken en weten wat voor leuks en lekkers je met groente kunt doen. Kinderen zijn de koks van morgen. Als zij groener gaan eten levert dat een betere gezonheidmeer dan alleen gezondheid op. Ook de dieren en onze planeet varen er wel bij. Op de Groentetop mocht Laura over Chef Het Samen vertellen.

Hoe kunnen wij helpen?

Zoveel mogelijk ambassadeurs die zich aansluiten bij onze community en nu alvast een boek bestellen. Het doelbedrag via Crowdfunding staat op € 10.000.  Hiermee financieren we de eerste druk van Chef Het Samen. Natuurlijk zijn we blij met iedere investering, maar je helpt ons ook door dit verhaal op social media te delen. Verder natuurlijk retail- en business contacten, zodat Chef Het Samen straks op meerdere plekken verkrijgbaar is. Ben je enthousiast geworden en wil je ons direct steunen? Bezoek dan de pagina Chef Het Samen - kinderen leren koken met groente.

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs