afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

Club Aanmoederen zorgt er voor dat moeders lekker in hun vel zitten

Kende jij deze gezellige club al?

Afbeelding: Mikel Garcia Idiake, Flickr

Club Aanmoederen is een landelijk netwerk voor moeders. Hier kunnen zij andere moeders leren kennen via MoederMatching of inspiratie halen uit de blogs en verhalen van moeders en deskundigen over het moederschap. De missie van deze club is dat zowel jij als jouw kindje lekker in je vel zit. We spraken oprichtster Nathaly Bouwers over deze bijzondere club.

Een mooie missie

“Onze missie is dat alle moeders in Nederland goed in hun vel zitten. Als dat even niet zo is, want we blijven realistisch, dan willen we graag dat moeders weten wat ze kunnen doen om zich weer beter te gaan voelen. De achterliggende gedachte is dat als kinderen een gelukkige moeder om zich heen hebben, zij zichzelf dan ook goed voelen."“Club Aanmoederen biedt moeders support zodat zij hun leven zoveel mogelijk naar hun zin kunnen inrichten. Zo organiseren we allerlei clubs en café’s waar moeders elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Verder kan je blogs, tips en informatie vinden op onze site, kortingen krijgen op handige producten en je sociale netwerk uitbreiden door andere moeders te leren kennen via MoederMatching.”

Een terugblik

“Het idee is ontstaan uit allerlei behoeften uit de omgeving van de oprichtster en natuurlijk ook uit behoeften van haar zelf. Als moeder verandert je leven op vele vlakken, ook als je kinderen al wat ouder zijn. Je behoeften veranderen mee. Je hebt vragen, twijfels en meer of minder tijd voor sociale contacten. Dat verschilt per moeder. Daarom biedt Club Aanmoederen voor vele moeders een oplossing.”

“De afgelopen periode hebben we ons bezonnen op de focus: waar is nu écht behoefte aan? Hoe kunnen we alles efficiënter organiseren en hoe kunnen we groeien? Een van de conclusies is dat je met meer mensen meer kunt bereiken, met snelheid en (nog) meer plezier. Die lijn willen we nu uitzetten.”

De toekomst

“Op dit moment zijn we bezig met de vraag hoe we meer moeders kunnen bieden waar ze behoefte aan hebben en met welke aanbieders we dit kunnen organiseren. We willen in feite vraag en aanbod voor moeders (en kinderen) bij elkaar brengen. Daar past alles bij wat kan bijdragen aan de missie van Club Aanmoederen. We willen dit met meer mensen gaan bereiken, want arbeidsintensief is het wel.”“Onze droom is om een landelijk loket te worden waar moeders via een Club-gevoel terecht kunnen voor contacten met andere moeders, inhoudelijke of gewoon leuke activiteiten en tips en adviezen. Een plek waar je alles kunt vinden om je als moeder zo goed mogelijk te voelen, zodat je een fijne moeder voor je kind kunt zijn.”

 

Wil jij meer weten over Club Aanmoederen? Klik dan hier voor de site of Facebookpagina.

 

 

 

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.591 blogs