afbeelding van Milou
Milou Auteur

Charly's All is Fair maakt impact met vegan kaas

De plantaardige kazen van Charly's All is Fair hebben een positieve impact op mens, dier en milieu.

Charlotte begon zeven jaar geleden Charly's All is Fair | Foto: Serge Ligtenberg

Charlotte is oprichter van Charly's All is Fair en de naam zegt het al, bij Charly’s is alles eerlijk. Het bedrijf creëert positieve impact voor mens, dier en milieu. Dat doet Charly's door producten te ontwikkelen die in plaats van dierlijke kazen gegeten kunnen worden. Of zoals Charlotte het zelf zegt: 'een nieuwe productcategorie binnen het kaasschap, op plantaardige basis'. Wij spraken met haar over haar groeiende onderneming.

Biologisch en plantaardig

Het avontuur begon zeven jaar geleden, vanuit de wens om lekkere en duurzame gerechten te maken voor mensen met allergieën en dieetwensen. De basis van het bedrijf was direct biologisch en plantaardig. 'In de eerste twee jaar kreeg ik regelmatig te horen dat men wel meer plantaardig zou willen eten, maar dat het opgeven van kaas toch echt een brug te ver was. Dat was voor mij de reden om nieuwe producten, de huidige Charly’s, te ontwikkelen en op de markt te brengen.'

De vegan kazen van Charly's worden gemaakt van noten en zaden en zijn volledig vrij van zuivel. Dit zorgt ervoor dat de footprint stukken lager is dan bij kaas en maakt de delicatessen ook geschikt voor mensen met melkgerelateerde allergieën . 'Bij ons vind je ook geen e-nummers, geur-, kleur- of smaakstoffen. Wij werken met biologische en fairtrade cashews uit Benin en alles is puur natuur.'

In deze aflevering van Dit is Morgen op ons Bord vertelt Charlotte over Charly's All is Fair.

Topchefs gezocht

Met Charly's wil Charlotte positieve impact maken. En hoe groter haar bedrijf wordt hoe meer impact ze kan maken. 'We gaan ervoor zorgen dat Charly’s te vinden is in de retail, foodservice en we gaan de samenwerking aan met andere merken. Vervolgens gaan we internationaal impact creëren en nieuwe producten ontwikkelen, zodat we plantaardig eten lekkerder en makkelijker maken.'

Om de wereld (sneller) te veroveren is Charlotte op zoek naar topchefs die met haar producten willen koken. 'Om zo andere chefs en consumenten te inspireren wat voor prachtige gerechten je met de Charly’s kan maken.' Daarnaast is ze altijd op zoek naar nieuwe verkooppunten en horecagelegenheden die de producten aan hun klanten en gasten aanbieden. 'Mochten er lezers zijn met suggesties, dan horen we die graag!'

charly'sDe vegan delicatessen van Charly's met klinkende namen als Geheit Charly en Cheddâh Charly.

Ondernemers steunen

Inmiddels is Charlotte's business al zeven jaar up & runnng en flink groeiende. Inmiddels zijn de Charly's onder andere verkrijgbaar bij 75 Ekoplaza winkels in heel Nederland en staan ze op steeds meer restaurant menu's. Haar tip voor andere (startende) ondernemers leunt op samenwerking. 'Zoek een andere ondernemer die wellicht al wat verder gevorderd is, waar je terecht kan als het goed of minder goed gaat. Je hoeft het niet alleen te doen, en wij (kleine ondernemers) kunnen elkaar steunen!'

Ik wil meer plantaardig

Benieuwd hoe wij positieve impact creëeren voor mens, dier en natuur? ASN Bank werkt aan een nieuwe, schonere wereld.

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.348 blogs