afbeelding van Jessie
Jessie Auteur

Buurtbewonderaar, diepzeedromer of rimboeredder: welk wildlifetype ben jij?

Het Wilfdlife Film Festival Rotterdam heeft voor ieder type een leuke, mooie of indrukwekkende documentaire op het programma staan.

Een Amsterdam vos springt over de sloot
Foto: Amsterdam Wildlife ©

Til jij soms stiekem even de stoeptegel in het stadspark op om wat natuurgevoel in de stad te vinden? Kijk je maanden uit naar de Nieuwjaarsduik? Of pak je liever een retourtje savanne voor de big five? Welk wildlifetype je ook bent; op het Wildlife Film Festival Rotterdam kom je zeker aan je trekken. Van 27 tot en met 30 oktober kun je je laten inspireren door alles wat de natuur te bieden heeft.

Voor de echte buurtbewonderaar

Als je bij de kleinste zonnestraal in het stadspark rondhangt en in het weekend zo vaak mogelijk de trein pakt naar een natuurgebied in de randstad, ben je een echte buurtbewonderaar. De lokale en nationale documentaires op het WFFR zijn dan ook echt wat voor jou; denk aan Amsterdam Wildlife, De Schoonheid van Water of Polder - Overleven in de Krimpenerwaard. Net iets meer grensverleggend (maar nog wel op treinafstand) zijn Brussels Wild en Running Wild – Scandinavia.

Onze favorieten voor iedere diepzeedromer

Wanneer je niet teleurgesteld raakt van een spatje regen en je het liefst in je duikpak naar kantoor gaat mag je jezelf een echte diepzeedromer noemen. Goed nieuws: tijdens deze tweede editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam wordt speciale aandacht besteed aan de onderwaterwereld. De documentaires Rotterdam: Wildernis onder Water, Giants of the Deep en Tale of a Lake mag je zeker niet missen. Vergeet ook Killer Wales – Fins of Change en Plastic – The Real Seamonster niet, waarin de impact van klimaatverandering op zeedieren centraal staat.  

Voor de enthousiaste rimboeredder

Is ver voor jou ook écht ver, kun je prima overleven in de wildernis en weten je vrienden niet meer welk (internationaal) nummer ze moeten bellen om je te bereiken? Dan ben je een echte rimboeredder. Laat je inspireren en ontdek alvast je reisbestemming voor volgend jaar tijdens documentaires als Bonaire Bonanza, Kangaroo Island: Life on the Edge, Gorongosa – New Blood en Ethiopia Rising – Red Terror to Green Revolution.

Films met impact

Welk wildlifetype je ook bent: grote kans dat je na je bezoek aan het Wildlife Film Festival Rotterdam je screensaver verandert of een avondje op een tropische reisvergelijkingssite doorbrengt. De meer dan tachtig (inter)nationale natuurfilms en documentaires worden afgewisseld met onder andere discussies, bloemencocktails en een natuurcafé. Zo probeert het festival meer bewustzijn te creëren voor de natuur, en dieren in het bijzonder.

Volgens Raymond Lagerwaard, voorzitter van WFFR, is het gebruik van film een effectief middel: “Film is een heel toegankelijk en krachtig medium. Als je een natuurdocumentaire op een groot scherm ziet, heeft dat gegarandeerd impact. Op een laagdrempelige manier vertellen we belangrijke verhalen over verschillende thema’s: er is dan ook voor ieder wat wils”. Zelfs aan de jongste filmliefhebbers is gedacht; zo zijn er natuurfilms voor kinderen en is er een spannende filmwedstrijd. 

Winnen!

Benieuwd geworden naar het Wildlife Film Festival Rotterdam? Wij mogen 5 x twee kaarten weggeven voor de film Ethiopia Rising op zondag 30 oktober om 10.00 uur. Stuur voor 27 oktober 2016 een mail met je voor- en achternaam naar team@voordewereldvanmorgen.nl om kans te maken op de kaarten! 

afbeelding van Jessie
Jessie Auteur

Jessie is zero waster (> 3 jaar afvalarm), blogger (www.hetzerowasteproject.nl) en ondernemer (www.anewzero.com). Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.473 blogs