afbeelding van Dine
Dine Auteur

Bronnen voor inspiratie

Wat of wie inspireerde jou het meest?

De redactie van VDWVM is enorm blij met de overvloed aan leuke, mooie en lieve projecten. Wij vroegen ons daarom af waar de inspiratie vandaan kwam. De projecteigenaren van het thema "Zorg en Welzijn" vertellen daarover:

De wereld is één grote speeltuin!

Carina van de Groentespeeltuin: "Ik vroeg me af: Hoe zou ik er nou voor kunnen zorgen dat gezond eten aantrekkelijker wordt? Dat ik mijn kinderen wat makkelijker kan leren dat chips, snoep en fastfood niet goed is voor je lijf? Winkels vol met eten waarmee je jezelf ziek maakt, dat is toch gek? Groente en fruit zijn lekker en leuk! Spelen in een broccoliboom, een wortelrekstok of appeldraaimolen, dat heb ik nog nooit gedaan. Hoe grappig is dat? Mijn doel: kinderen uitdagen om lekker te bewegen en op een leuke manier groente en fruit onder de aandacht te brengen. Kinderen verdienen een goede start: de wereld is een grote speeltuin!"

Talenten en potenties komen naar boven als je je verleden verwerkt

Joyce van MiskraamVerwerken.nl: "Als vrouwen hun weggestopte miskraam alsnog verwerken, bloeien ze helemaal op. Dat merken we keer op keer in onze coachpraktijk. Telkens weer zien we dat vrouwen met een onverwerkt miskraamverleden, zichzelf ook op persoonlijk vlak niet verder ontwikkelen. Anders gezegd, dat vrouwen met een ongeboren fysiek kind geneigd zijn ook hun geestelijk kind (talent) niet geboren laten worden. Zodra ze hun miskraamverleden alsnog verwerken, maken ze weer contact met hun innerlijke kracht en bevallen ze van hun ware potenties. Dat inspireert ons om MiskraamVerwerken.nl tot volle groei te laten komen".

Het is zonde dat men niet profiteert van jong talent

Maartje van ExceptionAll: "Mijn inspiratie voor ExceptionAll waren twee jongens, alletwee met het labeltje “licht verstandelijk beperkt”. Beiden cliënt bij de zorginstelling waar ik een opdracht deed. Toen ik ze beter leerde kennen bleek de één fantastische  websites te maken en de ander allerlei mobiele apps. Het mooiste aan hen was hun drive: zonder formele opleiding of cursus hadden ze zichzelf alles geleerd. Ik was zó onder de indruk dat ik besloot: met dit soort mensen wil ik een bedrijf opzetten. Omdat het zonde is dat de maatschappij niet profiteert van dit talent".

Ik wilde mensen helpen zelf aan de zorgbehoefte te kunnen voldoen

Joris over M+ Mantelzorgwoning: "Doordat mijn vader kinderverlamming heeft gehad, waren mijn ouders zich ervan bewust dat hij uiteindelijk intensievere zorg nodig heeft. Hierdoor waren zij in de gelegenheid hun woonomgeving daarop in te richten; een fijne, éénlaagse bungalow met een rolstoelvriendelijke badkamer. Niet iedereen kan zich goed voorbereiden; de zorgvraag kan zich zomaar opeens aandienen. Aangezien de zorgvoorzieningen worden afgebouwd en de (tijdelijke) zorgvraag enorm zal toenemen, ligt hier een opgave; hoe kan men aan deze zorgbehoefte voldoen? Hoe kun je het mantelzorgers makkelijker maken deze zorg in hun directe omgeving te verlenen en daarnaast de zorgbehoeftigen een echt tijdelijk thuis geven? Die vragen inspireerden mij."

 

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs