afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Blinde kunstenaar 'ziet' voor het eerst zijn gezicht

Wel aanraken a.u.b.

George Wurtzel voelt zijn portret
Blinde kunstenaar George Wurtzel bij zijn portret

George Wurtzel is een drukbezet man. Hij is kunstenaar, houtbewerker, leraar én bezig met het opzetten van een eigen kunstgalerie. Zijn drukke agenda is misschien wel extra bewonderenswaardig als je weet dat hij blind is. Vrienden en collega’s wilden hem verrassen met een bijzonder kunstwerk. Ze schakelden kunstenaar Andrew Myers in. Hij maakte een topografische tekening van een portretfoto van George. Ieder stipje op de tekening werd voorzien van een schroef op een bepaalde hoogte en 400 schroeven verder was er een waanzinnig sculptuurportret. Met ongekende precisie beschilderde Myers in twee maanden tijd ieder schroefkopje. Het gezicht van George kwam tot leven en hij kon zijn eigen portret ‘zien’ door te voelen!

Puur op het gevoel

We kennen allemaal die mooie prentenboeken van vroeger, vol met schilderachtige tekeningen. Om dit voor iedereen toegankelijk te maken bedacht PrentenboekPlus een prentenboek voor kinderen met een visuele beperking.

Het Braille Bricks Project leert blinde kinderen spelenderwijs lezen. De legoblokjes zijn namelijk voorzien van braille-letters. Hierdoor komen ze tijdens het spelen in aanraking met taal én leren ze braille.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.629 blogs