afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Biologische voeding voor je huisdier

Hou je van dieren en van het milieu?

Je wil het beste voor je huisdier, maar ook voor de wereld. Dat zorgt niet altijd voor gemakkelijke keuzes. Of het nu om voeding gaat, om het afval of om de speeltjes voor je maatje. De keuzes die jij maakt helpen jou huisdier gezond te blijven en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Kies voor biologisch

Het vlees dat in diervoeding wordt gebruikt is vaak afkomstig van dieren die een niet al te best leven hebben geleid. Ook zijn de ingrediënten in vooral goedkopere dierenvoeding vaak van een lage kwaliteit en vullen ze alleen de maag, zoals granen. Het bevat veel toevoegde chemische ingrediënten waar je harige vriend niets aan heeft. Waar je naar zoekt is voedsel van hoogwaardige kwaliteit, die je huisdier voedt en waar verder geen andere rommel in zit.

Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar hoogwaardige biologische voeding voor je huisdier is echt geen overbodige luxe. Het is misschien duurder, maar het voordeel is dat je dier er ook minder van nodig heeft. Dit komt doordat de voedingswaarde per portie zo is samengesteld dat je huisdier voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Bovendien komt het vlees, net als vlees voor menselijke consumptie, van dieren die een humaner leven hebben geleid.

Organische kattenbakvulling

Jaarlijks wordt er door Nederlandse katteneigenaren zo’n 150 miljoen kilo aan kattenbakvulling bij het huishoudelijk vuil gegooid. Door zuiniger met je kattenbakvulling om te gaan en door de juiste vulling te kiezen kun je de belasting op het milieu al flink verminderen.

Als je uitwerpselen uit de kattenbak te schept hoef je minder vaak de kattenbak te verschonen. Daarnaast kun je het beste kattenbakvulling gebruiken van natuurlijk materiaal, dat ook composteerbaar is. Deze kun je herkennen aan een Milieukeur of een EKO keurmerk. Je kunt deze vulling dan gewoon bij het GFT-afval gooien.

Drie andere tips lees je op gewoonlekkergroen.nl

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.629 blogs