afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Bierbrouwerij redt 100.000 zeedieren

Plastic, niet te eten!

Door plastic afval sterven er elk jaar op zee minstens 100.000 vogels, walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden en schildpadden. Dat komt omdat de dieren verstrikt raken of worden vergiftigd door het plastic. Als ze verstrikt raken dan kunnen ze niet meer bewegen en verhongeren, verdrinken of verstikken ze. Wanneer dat arme diertje sterft dan vergaat het lichaam snel en komt het plastic weer in de natuur. Plastic is voornamelijk gevaarlijk voor soorten zoals albatrossen, potvissen en zeeschildpadden, omdat ze het plastic aanzien voor eten.

Van deze sixpackhouder kunnen zeedieren wél eten

Salwater Brewery, een lokaal biermerk, zag dat zeedieren dood gingen door hun sixpackhouders. Daar wilde ze wat aan doen en zo kwamen ze met de eetbare sixpackhouder. De ingrediënten van deze eetbare houder zijn tarwe en gerst, ze zijn dus volledig eetbaar en voedzaam voor de zeedieren. Mochten ze toch niet zo’n honger hebben, dan zijn de houders voor de volle 100% biologisch afbreekbaar.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.285 blogs