afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Au revoir plastic vorkje!

Na het verbod op plastic tasjes doet Frankrijk nu ook plastic bekertjes, bordjes en bestek in de ban

Verbod op plastic bordjes en bestek in Frankrijk
Verbod op plastic bordjes en bestek in Frankrijk

Een flesje wijn, een stokbroodje kruidenboter of een toastje met Franse kaas. Dat klinkt als een heerlijke picknick op een zomerse dag. En dat kan nog steeds, maar in Frankrijk niet meer met plastic bekertjes, bordjes en bestek!

4.73 miljard plastic bekertjes

Dat is het aantal plastic bekertjes dat jaarlijks door Fransen wordt weggegooid. Nog geen 1% daarvan wordt gerecycled. Om de milieuvervuiling rigoureuzer aan te kunnen pakken mag vanaf 2020 alleen nog afbreekbaar biologisch materiaal gebruikt worden. Naast plastic bordjes, bestek en wegwerpbekers komt er ook een verbod op plastic wattenstaafjes. Voor scubs die plastic deeltjes bevatten valt nog eerder het doek, die zijn vanaf 2018 niet meer toegestaan.

Druppel op een gloeiende plaat?

Helpen dit soort maatregelen ook echt? In mei van dit jaar schreven we over de indrukwekkende resultaten sinds het verbod op de plastic tasjes. Ben je benieuwd naar andere manieren waarop jijzelf minder plastic kunt gebruiken? Lees deze 5 tips!

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.417 blogs