afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

ASN Bank Wereldprijs zoekt slimme ideeën voor een betere wereld

De inschrijving voor de negende ASN Bank Wereldprijs is per 1 augustus geopend. Tot en met 23 september kunnen ondernemers zich inschrijven

ASN Bank Wereldprijs 2016
Inschrijven voor de negende editie van de ASN Bank Wereldprijs kan van 1 augustus tot en met 23 september

De ASN Bank Wereldprijs 2016 is een prijs voor slimme ideeën die een maatschappelijk probleem aanpakken, voor initiatiefnemers met idealisme en een gezonde dosis realiteitszin. Deelnemers maken kans op een traject met coaching, training en publiciteit. Ook maken de finalisten kans op een geldbedrag van 5.000 tot 20.000 euro. Ook is er een publieksprijs van maximaal 5.000 euro. *

Innovatief en duurzaam

De ASN Bank nodigt ondernemende mensen met innovatieve ideeën uit om hun project in te schrijven op het platform www.voordewereldvanmorgen.nl. De ASN Bank Wereldprijs geeft duurzame ideeën een kick-start, bevestigt Mariah Mansvelt Beck van Yoni, winnaar in 2014. “De begeleiding was van grote waarde. We kregen toegang tot een netwerk van experts en konden vragen stellen over zaken als pr en financiën. Met de geldprijs konden we een website en webwinkel lanceren.”

Het traject in vijf stappen

Stap 1: Inschrijven

Je kunt je project vanaf maandag 1 augustus tot en met 23 september 2016 23:59 inschrijven op www.voordewereldvanmorgen.nl. Het project past in één (of meer) van de vijf duurzame thema’s van de ASN Bank:

 Duurzame energie, natuur en milieu;

• Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;

• Kinderrechten en onderwijs;

• Veiligheid en sociale cohesie;

• Zorg & welzijn.

Stap 2: Projectplan ontwikkelen

Per thema worden maximaal tien inzendingen geselecteerd die officieel mee gaan doen met het traject. De top 50 wordt op 30 september bekend gemaakt. Na het doorlopen van het ontwikkeltraject, waaronder de trainingsdag op 8 oktober, dienen zij hun projectplan in. Houd er rekening mee dat het maken van een projectplan veel tijd in beslag neemt. Je levert hem op 17 oktober in.

Stap 3: Presenteren

Op basis van dit plan mogen vijf projecten per thema hun idee presenteren aan de vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Ynzo van Zanten. Tussen 26 oktober en 3 november pitch je je idee en presenteer je voor een groot publiek.

Stap 4: Persoonlijk gesprek

Na een persoonlijk gesprek gaan twee projecten per thema door naar de finale. De top 10 strijdt onderling voor de publieksprijs door stemmen te verzamelen bij de achterban. Wie heeft de meeste fans?

Stap 5: Finale

De uitreiking is op woensdag 16 november. Die avond verdeelt de vakjury 40.000 euro over vijf themawinnaars. Ook wordt de publieksprijs van maximaal 5000 euro uitgereikt. *

Over VDWVM

In 2007 richtte de ASN Bank voordewereldvanmorgen.nl op. Met dit platform maakt de bank het voor iedereen makkelijk om zelf een bijdrage aan een duurzame samenleving te leveren. Negen jaar later werken ruim 64.000 leden van voordewereldvanmorgen.nl aan het realiseren van slimme ideeën voor een betere wereld.

Over de ASN Bank

Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie. De ASN Bank is een zelfstandig opererende bank en maakt deel uit van SNS Bank N.V.

Bekijk de algemene voorwaarden van de ASN Bank Wereldprijs.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.381 blogs