afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Adidas maakt 1 miljoen sneakers van oceaanplastic

Een comfortabele sneaker gemaakt van plastic flessen uit de oceaan.

Deze revolutionaire sneaker maakt de wereld een beetje mooier
Deze revolutionaire sneaker maakt de wereld een beetje mooier

Grote kans dat je er sportschoenen van draagt of er een shirtje van in de kast hebt liggen: Adidas! Maar wist je al dat ze sneakers maken van oceaanplastic? In 2017 maken ze er 1 miljoen, gemaakt van 11 miljoen plastic flessen uit oceanen. Belangrijk want plastic afval in de oceanen is een steeds groter probleem.

Gerecycled oceaanplastic

Adidas werkt al een tijdje samen met de organisatie Parley for the Oceans voor de ontwikkeling van schoenen uit gerecycled oceaanplastic. Ze brachten al een keer eerder een exemplaar op de markt maar die bleken niet comfortabel (genoeg). Dat had vooral met de zool te maken. De twee partijen hebben inmiddels een nieuwe manier gevonden om de zool te maken, hierdoor zijn ze net zo comfortabel als reguliere sneakers en hardloopschoenen.

Deze sneaker van Adidas is gemaakt van oceaanplastic

1 miljoen stuks

De schoen bestaat voor 95% uit oceaanplastic, de rest van de schoen is grotendeels van gerecycled materiaal. Van de UltraBOOST Uncaged Parley - want zo heet ie -  gaan vooralsnog 7000 exemplaren in de verkoop. De plannen zijn echter groots, ze willen in 2017 maar liefst 1 miljoen paar maken.

Deze sneaker van Adidas is gemaakt van oceaanplastic

5x duurzame sneakers

Naast Adidas zijn er meer merken die de wereld een beetje mooier maken. Ook op het gebied van sneakers want daar gebeurt van alles. Hier zie je zelfs welke sneakers de wereld gaan redden (of in ieder geval een poging doen!).

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.386 blogs