afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Adem Inn is een stiltecafe

Bij Adem Inn in Rotterdam kun je je terugtrekken uit de hectiek van alledag
Bij Adem Inn in Rotterdam kun je je terugtrekken uit de hectiek van alledag

Signaleren we hier een nieuwe trend? In dit cafe in Rotterdam is geen herrie, geen haast en geen WiFi. Adem Inn is een stiltecafe. En ook in Amsterdam wordt gewerkt aan een stille plek in de stad.

Sssssst!

Adem Inn is een café, maar geen gewoon café. Hier kun je je terugtrekken uit de hectiek van alledag. Er is geen herrie, geen haast en geen WiFi. Bij Adem Inn is het stil en doe je even lekker rustig aan. Maar geen WiFi, wat doe je dan? Nou een boek lezen bijvoorbeeld, of er eentje schrijven! 'Werk aan waar je nooit aan toekomt, of stort je in een buitengewone verveling.' Ook worden er volop activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld op het gebied van filosofie en zingeving. Je mag trouwens best (zachtjes) praten in het cafe, alleen niet in de stilteruimte achter de glazen wand, daar is het doodstil.  

Ook in 020 wordt het stil

Ook Amsterdam krijgt een stiltecafe, op een plek waar tot vijf jaar geleden nog een pierenbadje lag. Het initiatief komt van kunstenares en buurtbewoner Natascha, zij heeft de afgelopen vijf jaar de verwaarloosde speelplaats omgetoverd tot bloeiende moestuin: stadstuin Bos en Lommer. En daar kun je straks ook een kopje thee drinken, kruiden plukken of een boekje lezen. In stilte. Maar, zo zegt Natascha, de tuin is 1200m2, 'dus ik zal niet naar fluisterende mensen sissen dat ze helemaal stil moeten zijn'.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.381 blogs