afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Aangespoeld afval van bootvluchtelingen krijgt hartverwarmend nieuw leven

Nederlandse Floor en Didi ontwerpen rugzak van materialen op het strand

Als er duizenden reddingsvesten en onderdelen van boten liggen en er tienduizenden mensen zijn die hulp nodig hebben, dan ga je daar iets aan doen, dacht de Amsterdamse Floor Nagler. Het viel haar op dat veel vluchtelingen tijdens hun bootreis naar Lesbos hun spullen verliezen en geen fatsoenlijke rugzakken meer hebben om alles mee te nemen.

Het Ontwerp

Floor nam contact op met Didi Aaslund en samen ontwierpen ze een rugzak van de materialen die ze op het strand van Lesbos vonden. Op deze manier kunnen ze vluchtelingen helpen én iets doen aan de enorme afvalberg, want in die berg van 30.000 kubieke meter aan reddingsvesten en rubberen bootjes ligt veel materiaal dat hergebruikt kan worden.

Vreugde bij de kinderen

Op 29 februari gingen Floor en Didi naar Lesbos om workshops tassen maken te geven aan vluchtelingen. Ze leert de vluchtelingen zelfstandig rugzakken maken. Raida Matar, een 13-jarige vluchteling uit Irak, is bezig met het maken van een rugzak. Je merkt dat ze even niet aan die hartverscheurende situatie denkt waar ze zich in bevind. Als ze eenmaal klaar is, toont ze met trots haar zelfgemaakte rugzak.

Floor geeft stokje over

Floor hoopt dat de band tussen de vrijwilligers en vluchtelingen met deze workshop verbetert. Als Floor volgende week vertrekt laat ze haar gereedschap achter, zodat andere vrijwilligers de vluchtelingen verder kunnen helpen met het maken van deze rugzakken.

Gelezen op: rferl.orgBekijk hieronder de video waarin Floor uitlegt over hoe ze te werk gaat.

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.381 blogs