afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

8 x hotspots in Middelburg

Ga je binnenkort een dagje uit in Middelburg? Deze fijne plekken wil je niet missen!

hotspots Middelburg Imagine
Imagine door Little Spoon

Ga je binnenkort een dagje uit maar weet je nog niet waar naar welke stad? Kijk dan eens voorbij de usual suspects zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht! Wij komen zelf bijvoorbeeld ook graag in Amersfoort, Tilburg, Arnhem en Zwolle. Het leek ons leuk om onze favoriete hotspots voor je op een rijtje te zetten. Deze week belichten we Middelburg. In Middelburg kan je o.a. terecht voor de lekkerste taarten, fijne spulletjes een verpakkingsloze winkel en een paradijselijke stadstuinwinkel.

 

Imagine

Hotspots Middelburg Imagine

Afbeelding: De verpakkingsloze winkel in lunchcafé Imagine.

Mieke en Ella wilden graag de wereld iets mooier maken. Daarom besloten zij een lunchcafé/winkel te beginnen waar duurzame denkers hun hart op kunnen halen. Je kunt Imagine vinden op de Nieuwe Burg 39. In het lunchcafé serveren ze allerlei lekkere biologische, lokale, vegetarische én veganistische hapjes. Als je bent uitgegeten kan je de winkel induiken en verpakkingsvrij winkelen. Vergeet dus vooral niet om een paar bakjes, tasjes of zakjes mee te nemen!

Robuust

Hotspots Middelburg Robuust

Afbeelding: Robuust door Martijn Finke Fotografie.

Heb je zin in een lekkere stevige lunch/snack voor een bescheiden prijs? Kijk dan eens bij Robuust. Wat dacht je bijvoorbeeld van turks brood met huisgemaakte smeersels of brood met veggiespread, artisjokkenharten, rucola & cashewnoten? Bij Robuust houden ze ook van muziek en daarom werken ze samen met poppodium De Spot om elke maand een aantal toffe nationale en internationale artiesten te laten opreden.  

Lievelings

Lieve-lings

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje of iets leuks voor in je huis? Sla dan vooral Lievelings niet over. Bij deze winkel verkopen ze namelijk een heleboel leuke spulletjes. Je kunt er o.a. papierwaren, brievenbus-cadeautjes, keukenspullen, sieraden, tassen en speelgoed vinden. Verder verkopen ze er ook een aantal vintage schatten zoals salontafels, krukjes en eetkamerstoelen. Je kunt ze vinden aan de Londensekaai 1, op de hoek met de Segeersstraat.

De Juf

Hotspots Middelburg De Juf

Afbeelding: De Juf.

Else was van jongs af aan dol op bakken. Toch koos ze voor een opleiding aan de Pabo. Tijdens haar studie bleef ze wel rustig door bakken en op een dag werd ze benaderd door ondernemer Ard, die wel wat in haar taarten zag. Ze dronken samen een kop koffie en besloten om een échte taartenzaak te beginnen: De Juf. Je kunt ze vinden in een prachtig oud pand in de Sint Jansstraat, waar ze samen met een hecht team de lekkerste (zoete en hartige) taarten, koeken en kruimels bereiden. 

Plantaardig

hotspots Middelburg Plantaardig

Afbeelding: Plantaardig.

Wil je graag wat meer groen in huis? Neem dan eens een kijkje bij stadstuinwinkel Plantaardig. Hier verkopen ze (kamer)planten, stekjes, bloemen, terracotta, potjes, zaden, gereedschap en nog veel meer. Zo runnen ze bijvoorbeeld ook een echt plantenhotel waar mensen hun planten kunnen brengen als ze op vakantie zijn. Daarnaast is er een plantenasiel. Hier kan je planten adopteren die een verhaal hebben en/of net iets anders zijn.

Zeeuws Museum

Zeeuws Museum door Pim Top

Afbeelding: Zeeuws Museum door Pim Top.

In de Abdij van Middelburg kan je het Zeeuws Museum vinden. Hier kan je je hart ophalen bij eeuwenoude kunst, (familie)rondleidingen, wonderkamers en workshops. Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag in de werkplaats of doe mee met een van de bijzondere (kinder)activiteiten. Verder kan je bovenin de Lange Jan toren heel Walcheren zien, staat het autovrije plein vol mooie lindes en platanen en kan je heerlijk toeven in de kruidentuin en de Kloostergangen.

Inmiddels

Inmiddels door Linda Hemmes

Afbeelding: Inmiddels door Linda Hemmes.

InMiddels is een fris ondernemerscollectief waarin een winkel, koffiebar, kapsalon, expositieruimte, yogastudio, kantoor en fotostudio is gevestigd. Hier doen ze hun best om alles zo groen mogelijk te doen. Zo hebben ze biologische koffie, melk en suiker in de koffiebar en maken ze verse sapjes van fruit van de groenteboer verderop in de straat. Verder verkopen ze eerlijk zilver, handgemaakte en organische kleding en recyclen ze hun papieren tassen en inpak materiaal zoveel mogelijk. Er valt hier een hoop te doen en te zien dus ga er vooral op ontdekkingstocht!

Expresszo

Hotspots Middelburg - Expresszo

Afbeelding: Expresszo.

Expresszo is een hippe espressobar in een monumentaal pand midden in het centrum van Middelburg. Hier schenken ze fair trade koffie in allerlei lekkere smaken. Daar kan je ook een stuk verse taart bij krijgen van De Juf. De oprichter van Expresszo is namelijk ondernemer Ard. Krijg je geen genoeg van Middelburg en wil je er wat langer blijven hangen? Dan kan je bij Expresszo blijven slapen: ze hebben namelijk boven de espressobar een Bed & Breakfast gebouwd. Slaap lekker!

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.386 blogs