afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

6x duurzame waterfles

Plastic flesjes zijn nu echt verleden tijd. En daarom verzamelden wij de mooiste en handigste duurzame waterflessen!

Een mooie verzameling Doppers
Een prachtige verzameling Doppers, welke kleur heb jij? | Foto via Dopper

Yes, de zomer is begonnen! Let's stay hydrated guys! Plastic flesjes kunnen (en hoeven) natuurlijk al heel lang niet meer. Maar wat is dan de fijnste duurzame waterfles? Wij zijn er met de redactie flink ingedoken en hebben onze favorieten verzameld. Laat het ons vooral weten als je het ermee (on)eens bent, of als jouw duurzame favoriet in het lijstje ontbreekt.

Klean Kanteen

Klean Kanteen is een familiebedrijf dat in 2004 de eerste roestvrijstale en herbruikbare waterfles introduceerde. Als non-toxic oplossing voor het gebruik van wegwerp plastic flesjes. De producten van Klean Kanteen worden handgemaakt in China, in fabrieken waar gewerkt wordt onder goede en veilige arbeidsomstandigheden. De flessen van Klean Kanteen varieren tussen de 20 en 30 euro.

Het familiebedrijf zet zich op verschillende manieren in om mensen bewust te maken van hergebruik en vervuiling. Zo lanceerden ze de campagne #BringYourOwn over to-go bekers. In onderstaande video zie je wat er gebeurt als een populaire koffiezaak besluit geen to-go cups meer te gebruiken.

Mizu

Mizu komt uit de koker van pro-snowboarder Jussi Oksanen. Hij wilde een lijn van functionele, mooie en herbruikbare producten creëren. En zo ontstond Mizu: 'products for the creative, the style-focused, the never-say-no-to-an-adventure type.' Gemaakt van roestvrijstaal en met een dubbele wand. Ideaal want daardoor blijven vloeistoffen heel lang koud of juist warm. Warme dranken tot wel 12 uur warm, en koude drankjes 24 uur koud. Perfect toch? De waterfles van Mizu is vaatwasserbestendig en prijzen liggen tussen de 15 en 20 euro.

FLASKE 

Voor iemand met keuzestress zijn de flessen van FLASKE misschien niet de beste optie. Er zijn namelijk zóveel leuke printjes en designs dat het moeilijk kiezen is. Maar wie weet is het liefde op het eerste gezicht. Met de productie van deze flessen zit het overigens ook wel goed. De flessen zijn van roestvrijstaal gemaakt en BPA vrij. Ze worden gemaakt in Azië, maar per schip in plaats van vliegtuig vervoerd. De verpakkingen zijn gerecycled en 10% van de netto jaarwinst gaat naar The Ocean Cleanup. 

Foto: FLASKE

24Bottles

Dit merk is in 2013 opgericht in Italië met de missie om onze aarde te ontdoen van onnodige wegwerp plastic flesjes. 24Bottles wil een duurzame levenstijl mogelijk maken, zonder aan 'personal style' in te leveren. De CO2 uitstoot die gepaard gaat met de productie en transport van de flessen wordt gecompenseerd door herbebossings-projecten. Op iedere fles staat het nummer -0.08. Dit staat voor de 80 grams CO2 uitstoot die voorkomen wordt doordat jij een herbruikbare waterfles gebruikt. Want zoveel uitstoot komt er vrij bij het produceren van 1 plastic flesje! Een 24Bottles is te koop voor 19.90 euro.

24Bottles

Pastelmania! De nieuwe collectie van 24Bottles. | Foto via 24Bottles

Dopper

Niet meer weg te denken uit het straatbeeld want je ziet bijna altijd wel ergens iemand met een Dopper! Logisch want het is een handig formaat, in allerlei kleuren te verkrijgen en voor z'n 12,50 euro prima betaalbaar. Ook heeft het flesje een handige dop die je - als je 'm omdraait - kunt gebruiken als drinkbeker. De drinkfles wordt duurzaam geproduceerd en is gemaakt van plastic dat 100% recyclebaar is en vrij van schadelijke stoffen. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het materiaal een klein minpuntje van de Dopper is. Plastic is namelijk niet eindeloos te recyclen en daardoor minder duurzaam dan bijvoorbeeld roestvrijstaal. Máár de Dopper gaat natuurlijk altijd boven een wegwerp plastic flesje.

Blue Bottle

De Blue Bottle is een blauwe roestvrijstalen thermofles, ontwikkeld om plastic afval in het (Nederlands) Caribisch gebied terug te dringen. Het idee van Blue Bottle is dat bezoekers van het gebied bij aankomst een waterfles kopen voor 15 dollar. Deze kunnen ze gratis vullen met drinkwater bij de tappunten verspreid over het eiland. Door de dubbele wand is ook deze fles perfect in hogere temperaturen, het houdt je drankje 12u koel.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.591 blogs