afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

6 x koken op zonne-energie

Eet jij ook zo graag buiten? Met deze gadgets kan je koken op zonne-energie!

SunStofey GoSun
De zonnebarbecue van GoSunStove.

We mogen deze dagen eindelijk genieten van het zomerzonnetje. We verwachten dan ook dat er veel mensen de kans grijpen om hun barbecue nog aan te slingeren. Nu kan je dat natuurlijk met een normale barbecue doen, maar er zijn inmiddels een aantal gave varianten waarmee je de lekkerste hapjes opwarmt met energie van de zon! We zetten er een paar voor je op een rijtje.

GoSun Grill 

GoSunGrill

Afbeelding: GoSun Grill.

De GoSun Grill is razend populair in de VS en sinds vorig jaar ook in Nederland verkrijgbaar. Deze zonnekoker bestaat uit een dubbele glazen buis van hittebestendig glas, waar je een RVS-kookslede in kunt schuiven. De reflecterende schermen kaatsen zonlicht op deze buis, waardoor het er heet genoeg wordt om allerlei gerechten in te bereiden. Volgens het bedrijf kan de temperatuur binnen 20 minuten zelfs oplopen tot 200 graden! Vrees niet: ook op een bewolkte dag schijnt dit apparaat prima te werken. Klik hier voor meer informatie over de GoSun Grill.

GoSun SportGoSun Sport

Afbeelding: GoSun Sport.

De Go Sun Sport is van dezelfde maker als de GoSun Grill. Deze variant is alleen speciaal gemaakt voor kampeerders, watersporters, visfanaten, wandelaars en reizigers. Met deze zonnekoker kan je namelijk overal ter wereld eten klaarmaken: zolang er maar zon en/of licht is. Daarbij kan je een barbecue verbod gewoon negeren, bij deze barbecue komt namelijk geen open vuur kijken. Nu kunnen we ons voorstellen dat je niet snel met een barbecue op reis gaat, maar de Go Sun Sport schijnt heel licht te zijn en kan je dus makkelijk meenemen in een tas. Klik hier voor meer informatie over de Go Sun Sport.

BioGri

BioGri

Afbeelding: BioGri.

De BioGri is een Italiaanse zonne-barbecue. Deze barbecue bestaat uit een grote gebogen spiegel die zonnestralen terugkaatst naar een spies in het midden. Je prikt je favoriete groenten, vlees of vega(n) hapjes er aan en de zon doet de rest. Eigenlijk werkt het hetzelfde als wanneer je een vergrootglas bij een stukje papier houd. Het grote verschil is dat je vlees brandt in plaats van papier. Het toffe aan deze grill is dat je niet hoeft te wachten tot die opgewarmd is. Zodra de zon er op schijnt kan je aan de slag. Helaas lijkt het er op dat deze barbecue alleen in Italië verkrijgbaar is, maar het kan nooit lang duren voor we deze gouden uitvinding op Nederlandse bodem tegen komen. We houden je op de hoogte! Klik hier voor de website van BioGri.

Zonne BBQ

Zonne BBQ Cooker

Afbeelding: Zonne BBQ.

Wil jij graag koken op zonne-energie, maar vind je deze gadgets nogal prijzig? Wellicht heb je dan iets aan de Zonne BBQ. Deze barbeque is lichtgewicht en makkelijk opvouwbaar. Zo neem je hem makkelijk overal mee naartoe. Ideal dus voor in de tuin, op de camping of onderweg als je gaat backpacken. Je zet hem in 1 minuut klaar en dan kan je beginnen. Klik hier voor meer informatie over de Zonne BBQ.

Sunbox 250

Solar Cooker 250 zonne-oven

Afbeelding: Sunbox 250.

De Sunbox 250 werkt ongeveer hetzelfde als de GoSun Grill. Deze zonne-oven heeft twee vleugels die als een spiegel de zonnestralen terugkaatsen naar een buis in het midden. Hierin kan je dezelfde dingen bereiden als in een normale oven. Van verse vis tot knapperige groenten en van brood tot taart! Deze zonne-oven heeft wel even nodig. Net als bij een normale oven duurt het ongeveer een kwartier voordat die opgewarmd is. Klik hier voor meer informatie over de Solar Cooker Zonneoven 250.

Maak je eigen zonne-oven

Wil je een keer met je kinderen een proefje doen met zonne-energie? Dan kan je heel makkelijk een eigen zonne-oven in elkaar zetten. Daar moet je geen grootste dingen verwachten, maar je kunt er wel een tosti in bakken of dingen in opwarmen terwijl je kinderen iets leren over zonne-energie. Bekijk het filmpje hier boven om te leren hoe je zo’n zonne-oven in elkaar zet.

 

Wil jij meer weten over zonne-koken? Kijk dan eens op de website van ZonneBBQ. Fijne zomer!

 

 

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.251 blogs