afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

5x een duurzaam kado!

De leukste kado's om te geven en te krijgen. Hier kom je goed mee voor de dag!

Sokken van Qnoop gemaakt van bio-katoen
De slimme duurzame sokken van Qnoop zijn een perfect kado!

Vergeet die fles wijn of doos chocolade van de supermarkt! Met een bewust cadeau maak je niet alleen de ontvanger, maar ook een sociale ondernemers blij! Om je te helpen bij het vinden van een duurzaam kadootje delen we graag deze tips met je.

(H)Eerlijk

Chocolade is altijd goed! Wat dacht je van een heerlijk stukje chocolade van deze ontrecht onbekende eerlijke chocolademakers! Het merk Mesjokke bijvoorbeeld. Opgericht door Luc, Per, Wouter en Jasper, vier vrienden die zichzelf ‘The Chocolate Explorers’ noemen. De enthousiaste ondernemers begonnen in de woonkamer van Wouter en hebben inmiddels een chocoladefabriek(je) in Utrecht. Wil je een uitje kado geven? Ze bieden ook proeverijen aan, zo'n choco cruise klinkt toch heerlijk?

Gek op groen

Zeker weten dat iemand heel lang plezier zal hebben van jouw cadeautje? Kies dan voor een plant. Of een plantabonnement, want met de boxen van Sprinklr krijgt iedereen groene vingers. Kies een selectie planten, bijvoorbeeld de Kleine Jungle, en krijg deze thuisbezorgd. De planten komen samen met een app zodat je precies weet wat je moet doen om ze in leven te houden! Weten welke planten het op dit moment helemaal zijn? Dit zijn de 5 meest populaire kamerplanten.

Geuren en kleuren

Typisch zo'n perfect kadootje: een geurtje! En dan al helemaal de parfums van RUIK, gemaakt door broer Boye en zus Noelle. Alle parfums van RUIK zijn geheel natuurlijk, dat wil zeggen vrij van aardolie, synthetische geurstoffen en kunstmatige conserveermiddelen. Hun eerste parfum, gemaakt van reststromen sinaasappelschillen, ligt vanaf voorjaar 2018 opnieuw in de online schappen. Tot die tijd kun je genieten van het nieuwste geurtje, DEN. Gemaakt van de kerstboom op de Dam! Te koop via de website van RUIK.

Warme voeten

Nog zo'n kadootje waar je altijd blij van wordt: warme sokken! Hoe leuk om dan een echt bijzonder paar te geven. De slimme sokken van Qnoop bijvoorbeeld, gemaakt van bio-katoen en onmogelijk kwijt te raken. Aan de ene sok zit namelijk een bio-afbreekbaar knoopje en aan de andere sok een lusje. Zo kun je ze aan elkaar 'qnopen' voordat ze de wasmachine in gaan!

Pastel all the way

Kado voor iemand die altijd on the go is? Dan is een duurzame waterfles precies wat je zoekt. De flessen van 24Bottles zijn beschikbaar in de allerleukste pastel kleuren en te koop voor 19,90 euro. De CO2 uitstoot die gepaard gaat met de productie van transport van de flessen wordt gecompenseerd door herbebossings-projecten. Zo, dat voelt goed om te geven!

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.478 blogs