afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

5 maanden later #1

Eind november stonden ze op het podium tijdens de finale van de ASN Bank Wereldprijs. Hoe gaat het nu met de finalisten?

Alle winnaars en juryleden op het podium || Foto: Jostijn Ligtvoet
Alle winnaars en juryleden op het podium || Foto: Jostijn Ligtvoet

Woensdag 15 november 2016. Nog 2 uur tot de prijsuitreiking en 10 ondernemers vol spanning op de eerste rij. We zijn nu ruim 5 maanden verder en in die tussentijd is er een hoop gebeurd. Hoe gaat het nu met de ASN Bank Wereldprijs finalisten? Wij spraken ze! In dit eerste deel: Cloud Cuddle, The Freequal Project en Synth/Ethic.

Benieuwd naar hoe het met de andere finalisten gaat? Hier lees je deel #2, en hier deel #3!

CloudCuddle

Tijdens de bloedstollende finale werd CloudCuddle van Lotte en Francesca uitgeroepen tot winnaar in het thema Zorg & Welzijn. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd, zo werd Lotte in maart van dit jaar ook nog uitgeroepen tot student-ondernemer van het jaar! Het prijzengeld van de ASN Bank Wereldprijs hebben de onderneemsters gebruikt voor een tweede ronde om het prototype te testen en voor de aanschaf van materiaalkosten. Op 1 juni wordt CloudCuddle officieel gelanceerd!

The Freequal Project

Vonne viel met haar The Freequal Project net niet in de prijzen, maar dat heeft haar niet tegenhouden! 'Ik ben nog steeds in Griekenland, op Lesbos. Ik ben met een groep jonge mannen bezig een boek te maken over hun ervaringen, met verhalen, poëzie, foto's en tekeningen. Het gaat goed en het plan is nu om hier ook het volgnde project te doen. Er zijn veel ideeën.' En tot slot kregen we via de mail nog een leuk nieuwtje want haar eerste boek, De Jongen in de Boot, is inmiddels uitgegeven in Turkije!

Synth/Ethic

Ratna en Pascal vielen met Synth/Ethic uiteindelijk twee keer in de prijzen, als winnaar van hun categorie én van de Publieksprijs! En hoe gaat het nu met ze? Nou goed! Eind maart openden ze hun nieuwe winkel in Arnhem, tevens een cafe en atelier/werkplek. Het prijzengeld gebruiken ze voor sales. Ze hebben een agent in de arm genomen om goede nieuwe verkooppunten te vinden voor hun mode accessoires. Ook stonden ze op een modebeurs in Londen en zijn ze druk bezig met het uitbreiden van hun productie. Het designduo heeft ook besloten zich meer te gaan richten op het binnenhalen van grotere orders. 'We zijn nu veel actiever grotere opdrachten aan het werven, kijken of er meer bedrijven zijn die hun oude banners en vlaggen willen recyclen. Kortom, er gebeurt ontzettend veel sinds de Wereldprijs, we zijn erg dankbaar voor de deuren die het geopend heeft.'

ASN Bank Wereldprijs

De ASN Bank Wereldprijs is een uitdagend traject voor startende duurzaam ondernemers. Door deelname maak je kans op training, coaching, publiciteit en een geldbedrag. De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2017 start eind augustus. Houd onze website in de gaten en maak alvast een projectpagina aan voor jouw onderneming

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs