afbeelding van Sophienne
Sophienne Auteur

3FM Serious Request: heel Nederland doet mee

Serious Request, alleen al die twee woorden zeggen voor de meeste mensen genoeg.

© 3FM Serious Request
© 3FM Serious Request

Drie DJ's die zich een week vrijwillig laten opsluiten in een glazenhuis om geld in te zamelen voor een stille ramp. Bij Serious Request denken we aan kou, dansen, gekke acties en heel veel plezier. Ieder jaar staan ze op een andere plek en ditmaal heeft Haarlem het glazen huis op de Grote Markt staan.

Heel Haarlem doet mee

Op het moment dat ik het station van Haarlem af kwam kreeg ik direct een folder in mijn hand gedrukt. 'Kom je ook voorlezen?' vroeg de jongen die hem had gegeven. In de bibliotheek van Haarlem kun je meedoen aan het wereld record voorlezen, alle opbrengsten gaan uiteraard naar Serious Request. Vlak daarachter staat een infopunt, waar programmaboekjes werden uitgedeeld en informatie verstrekt. En zo begon mijn Serious Request ochtend: in een stroom van mensen gezamenlijk naar de Grote Markt wandelen. Op onze weg stonden vele kraampjes met warme chocolademelk en wafels en achter alle glazen van winkels zag je acties voor Serious Request.Heel Haarlem leek mee te doen aan de actie. De sfeer zat er meteen in!

Heel Nederland doet mee

Op de Grote Markt aangekomen was het ijzig koud, maar dat leek alle bezoekers niet uit te maken. Er klonk vrolijk gepraat en gelach en natuurlijk de stem van de DJ die in het glazen huis zit. Nog voordat ik me bij deze mensenmassa kon voegen kwam er een groep sporters aan springen. Met spring-push ups sprongen zij het hele plein over om op die manier geld in te zamelen voor Serious Request. En toen ik daarna mijn weg naar het glazen huis wilde vervolgens kwam ik mensen in strakke fietsoutfits tegen die een cheque droegen. Ieder jaar groeit de actie weer en ik heb het idee dat ieder jaar meer mensen mee doen. Er worden koekjes gebakken en verkocht, sponsorlopen gedaan, statiegeldflessen opgehaald en muziek gemaakt. Als je mee wilt doen, maar niet weet hoe? Kijk op Serious Request waar kant en klaren acties staan te wachten om uitgevoerd te worden. Nog even en letterlijk heel Nederland doet mee!

Stille ramp

Dit jaar wordt er geld opgehaald voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Met de prachtige documentaires van Eric Corton blijft tussen al het plezier van de actie ook dit doel constant in zicht. Dit jaar gaat voor het eerst ook geld naar een andere organisatie: War Child krijgt €250.000,- om te gebruiken voor hun ziekenhuis in Congo, waar zij meisjes opvangen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Een organisatie die dus goed bij Serious Request past en waar binnenkort een heel blog aan gewijd wordt!

Wederom een uiterst belangrijk onderwerp, waar mensen graag aan willen bijdrage. Zo sprak ik een vrouw die zei: 'Alles wat ik extra heb mogen ze hebben. Barbaars hoe er met die meisjes wordt omgegaan!' en dat is wat je bij velen op het plein (en online) ziet: betrokkenheid!

afbeelding van Sophienne
Sophienne Auteur

Sophienne Bos is nieuwsgierig geboren. Ze gaat graag op onderzoek uit en vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen. Vanaf dat ze een pen kon vasthouden hield ze van schrijven. Ze schrijft gedichten, verhalen en blogs. Met haar gedichten is ze al in zes verschillende gedichtenbundels gepubliceerd, allen naar aanleiding van een wedstrijd. Facebook: https://www.facebook.com/sophienne.bos?fref=ts Twitter: https://twitter.com/SophienneBos Youtube: https://www.youtube.com/user/sophiennebos Blogspot: http://sophiennebos.blogspot.nl/

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.388 blogs