Duurzaam wonen 

Comfortabeler, een lagere energierekening én minder impact op het klimaat.
Drone foto van Minitopia Den Bosch | Foto: Rens van Boxmeer

Drone beeld van Minitopia Den Bosch | Foto: Rens van Boxmeer

Van tiny houses tot eetbare wijken

Met Voor de Wereld van Morgen inspireren we jou om steeds een beetje duurzamer te worden. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Ook door hoe je woont. Want duurzaam wonen is niet alleen comfortabeler, het brengt ook de rekening én de impact op het klimaat naar beneden. En het goede nieuws is, ook met kleine aanpassingen kun je al een duurzaam verschil maken. 

We schrijven ook graag over nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen. Zo schreven we als één van de eersten over de tiny house movement. Is ons artikel over subsidies voor groene daken een absolute favoriet bij onze bezoekers. En had je al weleens gehoord van green cities?

Duurzaam wonen maakt gelukkig

Je huis verduurzamen en energiezuiniger maken kost meestal ook geld. Daar zijn we ons van bewust. Daarom tippen we graag de artikelen over duurzaam wonen op de website en in het magazine van ASN Bank. Daar vind je niet alleen tips om duurzaam te wonen. Of lees je waarom volgens architect Marco Vermeulen de toekomst van hout is. Je vind er bijvoorbeeld ook wat energiebesparende maatregelen je kosten én wat ze (op termijn) opleveren. Of welke financieringsmogelijkheden er zijn om je huis te verduurzamen.

Duurzaam wonen

Een goed koophuis

In deze eerste aflevering van 'Kijkje in een Goed Koophuis' maken we kennis met Raymond uit Rotterdam. Hij heeft een geveltuin die zorgt voor meer biodiversiteit in de straat. Een geveltuin fleurt niet alleen je huis en straat op, maar is ook goed voor de biodiversiteit, vangt regenwater op en koelt je huis en straat af. Maar dat is niet het enige dat Raymond aan zijn huis heeft gedaan. Kom je binnen kijken?

Kijkje in Raymonds Goed Koophuis

Verbouwen, verbeteren, verduurzamen 

Een andere website die we graag onder je aandacht brengen is die van Woningverbeteraars. Dit initiatief van De Volksbank is voor iedereen die zijn eigen huis wil verbouwen, verbeteren of verduurzamen. Op Woningverbeteraars vind je veel informatie over het verduurzamen van je huis. Ook werkt het platform samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Zo kun je er direct terecht voor betrouwbare partijen die je helpen met bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie