Duurzaam reizen 

Voor een vakantiegevoel hoef je niet naar de andere kant van de wereld.
De pods op Buitenplaats Beekhuizen zijn klein maar fijn

De pods op Buitenplaats Beekhuizen zijn klein maar fijn

De afgelopen periode hebben we meer dan ooit ons eigen land ontdekt. Misschien ontdekte je zelfs wel natuurlijke schoonheid dicht bij huis, bij je om de hoek. Met Voor de Wereld van Morgen willen we je inspireren om steeds een beetje duurzamer te worden. Daar hoort het onderwerp reizen of vakanties ook bij, want door duurzame(re) keuzes te maken op dat gebied kun je een groot verschil maken. 

En dus schrijven we graag artikelen over op vakantie gaan in eigen land. Naar de leukste duurzame campings in Nederland bijvoorbeeld, de mooiste eco-hotels of tiny houses die je kunt huren. Maar ook over duurzame outdoorkleding voor al je wandeltochten in de natuur. We zoeken altijd naar toffe accommodaties, memorabele belevingen of unieke bestemmingen. Onze best gelezen artikelen over reizen & vakantie hebben we gebundeld op deze pagina. 

Ook wijzen we je graag op de Duurzame Reisgids die Natuur & Milieu heeft gemaakt, daar lees je verderop meer over. 

We kunnen het ons heel goed voorstellen dat je - zodra het weer kan - óók ooit weer andere landen, culturen en wereldwonderen wilt beleven. Een te gekke reis maken die je wel verder van huis brengt. In zo'n geval is het slim om te kijken naar de duurzame(re) keuzes die je daarin kunt maken. Een deel met de trein of auto bijvoorbeeld, in plaats van het vliegtuig. Of minder vaak ver weg - en dit afwisselen met vakanties of uitstapjes dicht(er)bij. Je uitstoot beperken is namelijk altijd duurzamer dan deze te compenseren

En als je wel gaat vliegen, soms kan het niet anders, dan is het goed om te weten dat een rechtstreekse vlucht zonder tussenlandingen minder milieubelasting geeft.

DUURZAME REISGIDS

Inspiratie voor een Vakantie Zonder Vliegen

We weten allemaal dat het vliegtuig een enorme impact heeft op het klimaat. Sterker nog, het is de meest vervuilende vorm van transport. De afgelopen tijd hebben we natuurlijk niet of nauwelijks (ver) kunnen reizen. Maar hoe zorgen we ervoor dat we - zodra het weer mag - niet massaal in het vliegtuig stappen? 

Natuur & Milieu ontwikkelde een duurzame reisgids met 15 ultieme vakantiebelevingen waarvoor je niet hoeft te vliegen. Of je nou met een cocktail in je hand wil luieren op het strand, of als een ware Freek Vonk de natuur wil ontdekken. Het is allemaal dicht bij huis te beleven!

Ga naar de gratis duurzame reisgids van Natuur & Milieu