Dossier

Duurzaam reizen

Kamperen in eigen land, op ontdekking met de trein of een vakantiegevoel op het strand. In dit dossier ontdek je hoe leuk duurzaam reizen kan zijn!
camp
Content

Wij willen je inspireren om steeds een beetje duurzamer te leven. Daar hoort een onderwerp als reizen of op vakantie gaan ook bij, want door duurzame(re) keuzes te maken kun je een groot verschil maken. 

We schrijven graag artikelen over op vakantie gaan in eigen land. Naar de leukste duurzame campings in Nederland bijvoorbeeld, de mooiste eco-hotels of tiny houses die je kunt huren. Maar ook over duurzame outdoorkleding voor al je wandeltochten in de natuur. We zoeken altijd naar toffe accommodaties, memorabele belevingen of unieke bestemmingen. Onze best gelezen artikelen over reizen & vakantie hebben we gebundeld in dit dossier.

Duurzamer op reis

We kunnen het ons heel goed voorstellen dat je soms óók andere landen, culturen en wereldwonderen wilt beleven. In zo'n geval kun je kijken of je daar duurzame(re) keuzes in kunt maken. Een deel met de trein of auto bijvoorbeeld, in plaats van het vliegtuig. Of minder vaak ver weg - en dit afwisselen met vakanties of uitstapjes dicht(er)bij. Je uitstoot beperken is namelijk altijd duurzamer dan deze te compenseren

En als je wel gaat vliegen, soms kan het niet anders, dan is het goed om te weten dat een rechtstreekse vlucht zonder tussenlandingen minder milieubelasting geeft.

Australie