Dossier

Detox je tuin, straat of balkon

De biodiversiteit in Nederland kan wel wat hulp gebruiken. Die staat namelijk flink onder druk. Wist je dat je in je eigen tuin, straat of balkon ook een positieve bijdrage kunt leveren? Door te kiezen voor inheemse planten en het aantrekken van natuurlijke bestrijders. Om het groen om ons heen nog groener te maken heeft ASN Bank het 'Detox je tuin, straat of balkon'-programma in het leven geroepen. De 10.000 zakjes zaden zijn inmiddels vergeven maar gelukkig kun je ook altijd zelf aan de slag met vergroenen!

BioBrigade
Content

Groen, groener, groenst!


Geniet jij ook zo van groen om je heen? In je eigen tuin, op je balkon of in je buurt. Onderzoek van ASN Bank laat zien dat de natuur ons gelukkig maakt. En dus zorgen we er goed voor. Het is dan ook geen goed nieuws dat de biodiversiteit in Nederland bedreigd wordt. Zonder dat je het weet en al helemaal zonder dat het de bedoeling is, zou het zomaar kunnen dat jouw tuin of balkon daaraan bijdraagt. Veel van de planten die we kopen zijn namelijk gekweekt met chemische bestrijdingsmiddelen. Ook maken we zelf nog steeds gebruik van dit soort onnatuurlijke middeltjes. 

De manier waarop planten geteeld worden moet nodig op de schop. Gelukkig kunnen wij als consument ook een positieve bijdrage leveren. Door te tuinieren zonder chemische bestrijdingsmiddelen bijvoorbeeld. En door waar het kan te kiezen voor planten die écht groen zijn.

Je kunt niet meer deelnemen aan het programma, dat zit met 10.000 deelnemers vol. Je kunt natuurlijk wel zelf aan de slag met het vergroenen van je buitenruimte. Hieronder vind je inspiratie!

Buzz Nectar, Meta Morphia en de Zweefvliegeniers

Maak kennis met de BioBrigade van ASN Bank

In dit audioboek maak je kennis met de volledige BioBrigade. Met Buzz Nectar bijvoorbeeld die ervoor zorgt dat alles groeit en bloeit. Maar ook het veranderlijke type Meta Morphia, die ooit onopvallend door het leven ging en nu een niet-te-missen verschijning is. Je leert ze allemaal kennen en hoort en ziet wat hun superkrachten zijn.

* gebruik de pijltjes onderaan of klik aan de rechter- & linkerkant van je scherm om te bladeren *
Maak kennis met de BioBrigade (audioboek)
tijgerworm

Het programma 'Detox je tuin, straat of balkon' is een initiatief van ASN Bank in samenwerking met partners Natuur & Milieu en IVN Natuureducatie.