Wereldprijs illustratie

Crowdfunding

Crowdfunding wordt in Nederland steeds populairder, ondernemers ontdekken de kracht van deze vorm van financiering. Niet alleen haal je de benodigde financiën op voor je initiatief of onderneming, het is ook een manier om (potentiele) klanten te betrekken. Voor de Wereld van Morgen, een initiatief van ASN Bank, en Oneplanetcrowd bieden je de mogelijkheid om te crowdfunden met onze gezamenlijke hulp. Je wordt intensief begeleid door de experts van Douw & Koren en Oneplanetcrowd en je kunt campagne voeren samen met Voor de Wereld van Morgen en ASN Bank. De bank is echter inhoudelijk geen partij.

De drie selectiecriteria

Stel, je hebt een project waarvoor je financiering nodig hebt. Dan is crowdfunding misschien een goede optie. Om in aanmerking te komen moet je project voldoen aan drie selectiecriteria.

Je project past binnen een van de drie thema's.

Je project past binnen een van de drie thema's van Voor de Wereld van Morgen:

In de Algemene Voorwaarden vind je een uitgebreide omschrijving van deze thema's.

Je wilt crowdfunding inzetten in vorm van donaties, voorverkoop of leningen.

Je wilt crowdfunding inzetten in de vorm van donaties, voorverkoop of leningen. Je hebt een financieringsbehoefte tussen de €25.000 en €250.000 euro.

Je hebt een goed onderbouwde financierings-aanvraag.

Je financieringsaanvraag en businesscase zijn goed onderbouwd.

Is crowdfunding iets voor jou?

Het begint allemaal met de Zelfcheck. Daarmee kom je erachter of crowfunding via Voor de Wereld van Morgen past bij jouw onderneming. Meld je aan als het antwoord positief is.

1. Wil je crowdfunding inzetten voor een duurzame onderneming?

Het doel van Voor de Wereld van Morgen is om duurzaamheid in onze samenleving te bevorderen. Dat doen we door duurzame projecten te ondersteunen. Bekijk hier welke duurzame thema’s we behandelen.

2. Hoeveel geld wil je ophalen?

Hoeveel geld wil je door crowdfunding ophalen? We richten ons op initiatieven die tussen de €25.000 en €250.000 willen ophalen.

3. Heb je de middelen en de tijd om gedurende 6 tot 8 weken actief campagne te voeren voor je crowdfunding?

Crowdfunden kost erg veel tijd en vereist een actieve inzet van jou en je mede-ondernemers om te slagen. Het grootste deel van je crowdfunding haal je op bij je bestaande netwerk, deze zul je dus actief moeten betrekken.

4. Op welke vorm van crowdfunding wil je je richten?

Je kunt bij crowdfunding gebruik maken van donaties, rewards/voorverkoop of leningen. In het eerste geval bied je geen tegenprestatie, in de overige twee wel in de vorm van producten/diensten of een rente. Met welke vorm wil jij het meeste geld ophalen?

Gefeliciteerd

Crowdfunding via Voor de Wereld van Morgen lijkt goed te passen bij jouw onderneming. Meld je direct aan door een account aan te maken op de website en je initiatief aan te melden voor crowdfunding.

Meld mijn project aan

Helaas

Jouw wensen sluiten niet aan bij de criteria van crowdfunding via Voor de Wereld van Morgen.

Helaas je wensen sluiten niet aan op onze crowdfunding. Het grootste deel van het geld moet met leningen opgehaald worden.

Jouw wensen sluiten niet aan bij de criteria van crowdfunding via Voor de Wereld van Morgen. De financieringsbehoefte moet tussen de 25.000 en 250.000 euro zijn.

Begin opnieuw
1 / 4

Crowdfunding in 4 stappen

Start Livegang
Stap 1

Zelfcheck en aanmelden

Past crowdfunding bij jouw project? Meld je dan aan door een account aan te maken en je project in te dienen.

Stap 2

Selectie

Uit alle aanmeldingen worden doorlopend projecten geselecteerd en gevraagd een uitgebreide financieringsaanvraag in te sturen.

Stap 3

Training en propositie uitwerken

Als je geselecteerd wordt, krijg je een intensieve begeleiding van crowdfunding experts. Samen met hen werk je je campagneplannen uit.

Stap 4

Campagne voeren

Het is tijd om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor jouw project! Wij helpen je daarbij door onze achterban en klanten van ASN Bank over je plannen te vertellen.

Team

 • Logo Oneplanetcrowd

  Oneplanetcrowd is het crowdfundingplatform voor duurzame innovatie. Als ondernemer sluit je met hen de overeenkomst voor je crowdfundingcampagne en betaal je aan Oneplanetcrowd plaatsingsfee. Ook investeren gebeurt via Oneplanetcrowd. Van hen ontvang je de investeringsovereenkomst die jij met een ondernemer sluit.

  Lees meer op de website
 • Logo Douw & Koren

  Douw&Koren is een toonaangevend crowdfunding campagnecoach. De experts van Douw&Koren leren de deelnemers de kneepjes van het vak.

  Lees meer op de website
 • Logo Voor de wereld van morgen

  Het team van Voor de Wereld van Morgen helpt de ondernemers met campagne voeren. Het project wordt onder de aandacht gebracht bij de eigen achterban en die van ASN Bank.

  Lees meer
 • Logo ASN Bank

  Voor de Wereld van Morgen is een initiatief van ASN Bank. Een bank die streeft naar een rechtvaardige en duurzame wereld, al sinds 1960. ASN Bank investeert zelf niet in de crowdfunding en is nooit aansprakelijk als een lening niet wordt terugbetaald, of als de beloofde tegenprestatie niet wordt geleverd.

  Lees meer op de website