Investeer in een duurzame onderneming

Crowdfunding wordt in Nederland steeds populairder, ondernemers én consumenten ontdekken de kracht van deze financieringsvorm. Vanuit Voor de Wereld van Morgen, het platform van ASN Bank, helpen we duurzame ondernemers groeien. Daarom werken we samen met crowdfundplatform Oneplanetcrowd. De projecten die hiervoor geselecteerd worden voldoen aan de duurzaamheidscriteria van ASN Bank. De bank is echter inhoudelijk geen partij.

"We zijn overweldigd door de enthousiaste reactie van de ASN-community en kunnen niet wachten tot de opening van de derde winkel."

Crowdfunding kent risico’s

Voor de verschillende typen crowdfunding gelden enkele specifieke risico’s en overwegingen voor jou als investeerder. Overweeg daarom goed hoe je je investeringen spreidt.

Donaties

Als je een donatie doet, krijg je mogelijk een attentie als tegenprestatie.

Voorverkoop

Bij voorverkoop betaal je vooruit voor een product of een dienst. De kans is aanwezig dat de kosten onverwacht hoger uitvallen, of dat het bedrijf failliet gaat voordat de levering plaatsvindt, waardoor het product of de dienst niet geleverd kan worden.

Lening

In de tijd tussen verstrekking van de lening en de aflossing ervan kan een onderneming minder resultaat boeken dan voorzien of failliet gaan. Je loopt het risico dat je je inleg volledig kwijtraakt.

Is sprake van een achtergestelde lening? Dat betekent dat in het geval van een faillissement jij als leninggever wordt achtergesteld. In de volgorde van schuldeisers kom je achter de andere schuldeisers.

Let op: investeren is op eigen risico. ASN Bank investeert zelf niet in de crowdfunding campagnes en de lening die je verstrekt valt niet onder het depositogarantiestelsel. ASN Bank is nooit aansprakelijk als een lening niet wordt terugbetaald, of als de beloofde tegenprestatie niet wordt geleverd. De betrokkenheid van Voor de Wereld van Morgen en ASN Bank verminderen het risico van investeren via crowdfunding niet.

Afgeronde crowdfunding campagnes

Is crowdfunding iets voor jou?

Je kunt een duurzame onderneming ondersteunen door te funden via Oneplanetcrowd, maar misschien heb je zelf wel een initiatief waarvoor je financiering kunt gebruiken. Lees meer over de samenwerking tussen Voor de Wereld van Morgen en Oneplanetcrowd en bekijk of jouw project in aanmerking komt.