ASN Bank Wereldprijs

Met een goed idee, veel idealisme en een gezonde dosis realiteitszin een maatschappelijk probleem aanpakken

VDWVM roept elk jaar mensen met een slim idee en een frisse blik op de samenleving op om zich in te schrijven voor de ASN Bank Wereldprijs. Deelnemers maken kans op een traject met coaching, training en publiciteit, en op een geldbedrag. Eerdere winnaars waren onder andere Studiojux.org die kleding willen produceren met het doel de arbeidsomstandigheden en de natuur in ontwikkelingslanden te verbeteren, het project MADPSU dat zeer efficiënte computeronderdelen ontwikkelt, FairPhone, een smartphone met eerlijke onderdelen, die inmiddels te koop is, en Yoni: biologisch, gezonde tampons, maandverband en inlegkruisjes.

De duurzame thema’s

De ASN Bank Wereldprijs is bedoeld voor mensen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact op de duurzame samenleving heeft. Ook moet het project passen in een van de duurzame thema’s van de ASN Bank:

•Duurzame energie, natuur en milieu;

•Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;

•Kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid;

•Veiligheid en sociale cohesie.

Enkele voorbeelden van projecten waar de bank naar op zoek is: de ontwikkeling van een tas met zonnepanelen om je telefoon op te laden, mensen bewust maken van de herkomst van bepaalde producten, kinderen in achterstandswijken coachen bij hun studiekeuze.

Prijzen

Alle deelnemers maken kans op een bijzonder traject. Met trainingen, coaching, de mogelijkheid om een groot en breed publiek toe te spreken, publiciteit en kans op een geldbedrag.

Meer weten?

Vanaf 3 augustus kun je je project inschrijven. Mail wereldprijs@voordewereldvanmorgen.nl voor al je vragen over de ASN Bank Wereldprijs