Zoeken was nog nooit zo groen  

24-01-2017 - door Milou
Zoekmachine Ecosia maakt met haar advertentieopbrengsten de wereld een beetje mooier

Zoekmachine Ecosia maakt met haar advertentieopbrengsten de wereld een beetje mooier

'Wacht ik Google het wel even!'. Ik denk dat er geen dag voorbij gaat dat ik niet even iets op zoek via de zoekmachine. Maar nu is er Ecosia, een zoekmachine die bomen plant.

CO2 neutrale zoekmachine

Ecosia is een CO2 neutrale zoekmachine die 80% van haar advertentieopbrengsten doneert aan bomenplantprogramma's. Oprichter Christian Kroll begon de onderneming in 2009, na een wereldreis. Tijdens zijn reis kwam hij erachter dat ontbossing een grote rol speelt in in CO2 uitstoot. Hij besloot in actie te komen en kreeg een idee. ‘Hey, I could build a search engine that helps the rainforest.' Inmiddels wordt het bedrijf gerund vanuit Berlijn. Het team werkt aan tools die het mensen makkelijker maakt om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Voor de data en de juiste zoekresultaten werkt Ecosia samen met Yahoo, Bing en Wikipedia.

1 miljard bomen

'Think big and prioritize what will have the greatest impact.' Ecosia richt zich volledig op bomenplantprogramma's en dat heeft (behalve dat oprichter Christian bomen awesome vindt) 3 redenen, vanwege klimaat, biodiversiteit en bodembescherming. Begin januari maakte Ecosia bekend de 6 miljoen bomen gehaald te hebben. Om je een beetje een idee te geven, dat is qua oppervlakte zo'n 17x Central Park in New York. Maar de ambitie van Ecosia is groot, voor 2020 willen ze 1 miljard bomen planten. En daar kun jij dus een steentje aan bijdragen, door Ecosia te gebruiken als je iets wilt zoeken op het world wide web.

Ook nieuwe bossen in Nederland

Ook in Nederland zijn er plannen voor nieuwe bossen. Staatsbosbeheer wil 100.000 hectare nieuw bos ontwikkelen. Dit nieuwe bos kan in 2050 ruim 4 megaton CO2 per jaar opslaan, een flinke bijdrage aan de klimaatdoelen. Wist je dat de ASN Bank ook een bos aan het planten is? Een bijzonder cadeau namens en voor klanten die 25 jaar of langer klant zijn.

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!